reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Bo go nie karmi i obseruje jak się przystosuje ;-)

Mój wampirek przestał zachowywać się jak pirania. Wcześniej jak musiałam go oderwać od cyca zanim sam skończył to musiałam się nieźle nagimnastykować a i tak czasem myślałam, że sobie sutka urwę. A teraz bierze cyca do buzi, ciumka, ale tak właściwie wystarczy, że się zagapię i jakoś odchyle i mu wypada. Najada się dobrze i je smacznie, ale dziwnie tak. Waszym malutkim też się tak zmieniło?

reklama
Nie. Lekarka uznała, że 6 kg na tym etapie to waga normalna. Mieści się w normach, a, że nie tych najwyższych to dobrze. Na wadze przybrał tyle, ile powinien, nie mniej, nie więcej. A chudziną nie jest - wygląda bardzo dobrze :) Po prostu nie jest grubaskiem i tyle. Nie mam się czym martwić :) Bałabym się, gdyby znajdował się poniżej.

Ostatnia edycja:
Moj dzis dostal dzikiego ataku histerii - chcial tylko godzinami przy cycu ale przy cycu sie przegrzewal (od mojego ciala), poniewaz sie przegrzwal to chcial pic, jak pil to sie przegrzewal - bledne kolo :baffled: Pomoglo przemycie go chlodna sciereczka :-)

a ja dzis znow musialam dokarmic. wieczorem oproznil mi dwie piersi i byl taki krzyk ze nie wiedzialm co sie dzieje. nogdy tak nie mial. juz myslalam ze jest chory i bedziemy jechac do lekarza, ale kazalam mezowi szybko butle naszykowac, wydoil 100ml i po wszystkim taki szczesliwy jakby nic sie nie stalo. poprostu glodne moje dziecko bylo... w dzien bylo ok, najada sie, a na wieczor mu brakuje. mam nadzieje ze to przejsciowe. dzis w ruch poszly herbatki laktacyjne i karmi. wczesniej wydawalo mi sie ze mam naprawde duzo mleka a teraz czuje juz na wieczor ze cycki puste. nie wiem, kurcze dlaczego, nie stresuje sie niczym, moze zmeczenie... chociaz z tym ostatnio nie jest zle, co prawda z przerwami ale nawet nie wysypiam.

reklama
Wklejam ciekawy artykul http://www.breastfeedingonline.com/16pdf.pdf w sumie jest o wprowadzaniu nowych pokarmow, czyli pasuje do innego watku, ale chce zwrocic uwage na fragment, ze jesli naprawde nie wystarcza dziecku piers (po probach zwiekszenia ilosci mleka, konsultacji z doradca laktacyjnym), to zeby mu wprowadzic dodatkowe pokarmy (i to niekoniecznie kleik, ktorego czesc karmionych piersia dzieci nie lubi), a nie mm, jesli dziecko skonczylo 3 miesiace.

Kolejny raz przepraszam, ze wklejam angielskie teksty.

Ostatnia edycja:
Do góry