reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Bo go nie karmi i obseruje jak się przystosuje ;-)

Mój wampirek przestał zachowywać się jak pirania. Wcześniej jak musiałam go oderwać od cyca zanim sam skończył to musiałam się nieźle nagimnastykować a i tak czasem myślałam, że sobie sutka urwę. A teraz bierze cyca do buzi, ciumka, ale tak właściwie wystarczy, że się zagapię i jakoś odchyle i mu wypada. Najada się dobrze i je smacznie, ale dziwnie tak. Waszym malutkim też się tak zmieniło?

reklama
Nie. Lekarka uznała, że 6 kg na tym etapie to waga normalna. Mieści się w normach, a, że nie tych najwyższych to dobrze. Na wadze przybrał tyle, ile powinien, nie mniej, nie więcej. A chudziną nie jest - wygląda bardzo dobrze :) Po prostu nie jest grubaskiem i tyle. Nie mam się czym martwić :) Bałabym się, gdyby znajdował się poniżej.

Ostatnia edycja:
Moj dzis dostal dzikiego ataku histerii - chcial tylko godzinami przy cycu ale przy cycu sie przegrzewal (od mojego ciala), poniewaz sie przegrzwal to chcial pic, jak pil to sie przegrzewal - bledne kolo :baffled: Pomoglo przemycie go chlodna sciereczka :-)

a ja dzis znow musialam dokarmic. wieczorem oproznil mi dwie piersi i byl taki krzyk ze nie wiedzialm co sie dzieje. nogdy tak nie mial. juz myslalam ze jest chory i bedziemy jechac do lekarza, ale kazalam mezowi szybko butle naszykowac, wydoil 100ml i po wszystkim taki szczesliwy jakby nic sie nie stalo. poprostu glodne moje dziecko bylo... w dzien bylo ok, najada sie, a na wieczor mu brakuje. mam nadzieje ze to przejsciowe. dzis w ruch poszly herbatki laktacyjne i karmi. wczesniej wydawalo mi sie ze mam naprawde duzo mleka a teraz czuje juz na wieczor ze cycki puste. nie wiem, kurcze dlaczego, nie stresuje sie niczym, moze zmeczenie... chociaz z tym ostatnio nie jest zle, co prawda z przerwami ale nawet nie wysypiam.

reklama
Wklejam ciekawy artykul http://www.breastfeedingonline.com/16pdf.pdf w sumie jest o wprowadzaniu nowych pokarmow, czyli pasuje do innego watku, ale chce zwrocic uwage na fragment, ze jesli naprawde nie wystarcza dziecku piers (po probach zwiekszenia ilosci mleka, konsultacji z doradca laktacyjnym), to zeby mu wprowadzic dodatkowe pokarmy (i to niekoniecznie kleik, ktorego czesc karmionych piersia dzieci nie lubi), a nie mm, jesli dziecko skonczylo 3 miesiace.

Kolejny raz przepraszam, ze wklejam angielskie teksty.

Ostatnia edycja:
Do góry