reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Wklejam ciekawy artykul http://www.breastfeedingonline.com/16pdf.pdf w sumie jest o wprowadzaniu nowych pokarmow, czyli pasuje do innego watku, ale chce zwrocic uwage na fragment, ze jesli naprawde nie wystarcza dziecku piers (po probach zwiekszenia ilosci mleka, konsultacji z doradca laktacyjnym), to zeby mu wprowadzic dodatkowe pokarmy (i to niekoniecznie kleik, ktorego czesc karmionych piersia dzieci nie lubi), a nie mm, jesli dziecko skonczylo 3 miesiace.

Kolejny raz przepraszam, ze wklejam angielskie teksty.
Bardzo fajny artykuł.
I właśnie cały czas o tym mówię ,że lepiej coś dodać ,by dziecko się najadało bardziej niż zwiększać ilość pokarmu przez podanie mm.
;-);-)
Moja na ten moment zjada obu piersi średnio co 2,5-3 godziny w dzień ,bo noce przesypia całe.:tak:
Rano mam mega dużo pokarmu ,a z godziny na godzinę coraz mniej (wrażenie waszych flaczków :-D:-D:-D jak to piszecie)i dopiero znów jakoś więcej przybiera mi wieczorem i zawsze tak miałam...
Uczucie pustych piersi po 3 miesiącu to norma ,bo już nie ma nawałów mlecznych .
Organizm się przystosował do takich ilości mleka jakie potrzebuje dziecko i tyle produkuje.
Nawet z "pustych" piersi można wykarmić dziecko ,bo ilość pokarmu w piersiach przed karmieniem nie jest wyznacznikiem .
Pokarm jest w mózgu ,tam gdzie się produkuje ,a nie w piersiach ,gdzie jest jakby "magazynowany"....;-)

reklama
zeby was doczytac karmie malego a raczej pozwalam mu ssac cycka- sutki mnie normalnie juz bola :) tez tu ktoras tak zwariowana jak ja?:-D:-D:-D

zeby was doczytac karmie malego a raczej pozwalam mu ssac cycka- sutki mnie normalnie juz bola :) tez tu ktoras tak zwariowana jak ja?:-D:-D:-D

to jest nas co najmniej trzy ;-) przewznie jak karmie lewym cycem to prawa reka wolna i cos mi sie uda napisac a jak karmie prawym to jakos tak ciezej i zazwyczaj tylko czytam wtedy :-)

trzej muszkiterowie:-D ale powiem wam ze moj juz nie siedzi godzinami przy cycku- 15 minut i koniec- teraz oderwal mi sie od cycka, lezy i kopi w komuter- coraz inteligentniejszy ten moj potwor.

moj mi od trzech nocy urzadza sesje co godzine, np. dzis od 4 rano az do 8, co godzine dopominal sie cycka (czyli razy 5, jak latwo policzyc) - po 5 minutach pierwszego cycka zasypia, nie da sie dobudzic, logicznym jest, ze mu jednego nie starcza, wiec za godzine znowu nawolywanie o dystrybutor :dry: Mozecie sobie wyobrazic jak to wplywa na moje wyspanie :baffled:

trzej muszkiterowie:-D ale powiem wam ze moj juz nie siedzi godzinami przy cycku- 15 minut i koniec- teraz oderwal mi sie od cycka, lezy i kopi w komuter- coraz inteligentniejszy ten moj potwor.

moj tez juz nie pocycuje tak jak wczesniej. przewaznie jak mu przestaje leciec to wypluwa :)

my wczoraj znow dokarmialismy i Maly wypil w sumie 100ml mm, na noc 70ml wciagnal jednym tchem po oproznieniu obu piersi. cos mi sie wydaje ze to byl u mnie kilku dniowy kryzys bo dzis cyce wydaja sie byc pelniejsze. zobaczymy jak bedzie na wieczor, czy wystarczy Malemu mojego mleczka...

kugela, mam wrazenie ze moj dzisiaj spedzil cala noc przy cycu. wzielam go do siebie do lozka bo strasznie sie meczyl i mam wrazenie ze cyca nie wypuscil przez cala noc :) i tez jestem dzis srednio wyspana :)

reklama
to sie nie ma co dziwic she, ze po takiej nocnej nasiadowie mleczarnia zwiekszyla produkcje :-D Zaraz sie moze okazac, ze ubranka przyciasne :-D

Do góry