reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

reklama
no wiesz u mnie tez tryska tylko krótko i raptem od wczoraj. Nie jest powiedziane ze calkeim zaniknie. Mam nadzieję,ze kryzys lada dzien zniknie i mnie zaleje. Mała mało je wiec i mleka mniej się tworzy, błedne koło. A mleko moze zaniknąc z róznych powodów, najczęściej ze stresu albo ze zmęczenia.
Pieszczoszka ja juz się kiedys pytałam, ale zabij mnie nie pamiętam - czemu nie karmisz jak masz mleko?

tak w skrócie bo ostatnio ktoś pytał o to:)

LAura była w inkubatorze i tam ja karmili z butli po paru dniach przynieśli mi ją i karmiłam i było ok ale później stwierdzili,że język jest przyrośnięty i trzeba podciąć wędzidełko (żyłkę pod językiem) pozniej sie to goiło wiec Laure bolało i nie dała rady ciągnąć z cyca..pozniej poszla butla w ruch .. ja próbowałam dawac jej cyca ale ją naciągała.. zdarzyło sie tez ,że zwymiotowała na mnie ..a z odciąganiem nie nadążałam a potrzeby rosły

Pieszczoszka ty to dopiero masz dlugo pokarm, moim zdaniem powinien zanikac skoro nie karmisz. Moja mala sie nie najadala i co godzine wisiala na cycu i na noc zaczelam podawac mm a w dzien cyc i w sumie pokarm sam zaczol zanikac bo juz mniej karmilam tyle, az wkoncu doszlo do momentu ze nie mam go wcale tzn jak scisne sutka to kilka kropel wylatuje, i na tym koniec. Wiec jestem w szoku ze ty masz go tyle

Hmmm, a może Seba nocami się pod dystrybutor podłącza i skrycie dojada?:) Mój się kilka razy otrząsał z mleka, jak sie zapomniał:)

Ja na laktację nie narzekam, przy takim nałogu jak mój glonojad to raczej nie zniknie tak szybko - młody jest jak ta barakuda, z artykułu przytoczonego przez Kugelę. Do tej pory mam tak, że z jednego karmię a z drugiego leci, dlatego zawsze z dwoma na wierzchu - do jednego glonojad a do drugiego pielucha...

moj to nawet sie nie zblizal za bardzo bo nie lubi mleka i zreszta nie moze bo problemy z zoladkiem ma. A jeszcze jak by mial moje mleko sprobowac to juz widze ta reakcje...bleee

reklama
Dzieki, za linki, widze, ze sklad czesciowo sie rozni. Wsolny jest koper, anyz i kminek. Obie moje herbaty maja przyjemny smak i sa ziolowe, nie sloszone granulaty. Mozna wypija max 3 dziennie.

Pieszczoszka, bylabys super jako dawca do banku mleka :) U nas w szpitalu taki jest, nie dowiadywalam sie o szczegoly, bo nigdy nie mialam szans nic darowac. Mleko jest potem dawane glownie wczesniakom i chorym dzieciom, ktorych matki nie moga karic.

Jak karmie, to drugiej pieri tez cos przewaznie nakapie. Malenkie ilosci, ale jednak zawsze 2-7 ml sie trafia. Podkladam taki minikibeczek, miarka do lekarstw, ktorym na poczatku karmilam maluska mm. Bardzo lubi te "deserki" jak juz obroci dwie piersi :) pije te parekropel na zimno.

PS Olisia, gratuluje tysiaca postow

Do góry