reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

mój odbija za każdym razem ale i tak od kilku dni zaczął mi ulewać:-(
ja też czekam aż czkawka przejdzie sama nic mu nie daję, chyba że akurat jest przed jedzeniem to cyca dostaje i od razu mu przechodzi.

reklama
U nas mistrzem odbijania jest tatuś i on jakoś tak młodego układa na ramieniu, że odbija pięknie i natychmiastowo.
Jak mały ma czkawkę to go na chwilę przystawiam do piersi i mija:tak:

Karolki - co 2h to pikuś i w sumie normalne u takich maluszków, mój podczas 2 dni kryzysowych cały czas chciał przy cycu być. Mój M. się śmiał, że chłopak od małego wie, co dobre:-D Na szczęście już mu to minęło;-)

no to u mnie te dni kryzysowe własnie chyba nadeszły , od 10 wisi ciagle tzn ma przerwy 5 minutowe:szok: i znowu

Moja Mała też ma dzisiaj jakiś kryzys. Odpukać teraz śpi od godziny ale wcześniej przez 3 wisiała na cycu z kilkuminutowymi przerwami.

elvie u Nas tak samo - mistrzem odbijania jest tata:) Położna na wizycie zasugerowała, aby przewiesić dzidzię bardziej przez ramię, tak aby brzuszek był o nie oparty. Wtedy szybciej powietrze się wydostaje. A jak to nie skutkuje to należy maleństwo ułożyć poziomo na troszkę, po czym zarzucić na ramię.

reklama
U nas z odbiciem to samo,rzadko mu sie odbija a jak odłożę to często ulewa.

Z karmieniem u nas od kilku dni to samo,przez 3 godz ciagle przy cycu chce byc, jak juz sie naje porzadnie to potem sie przespi nawet i ponad 3h poczym znow kolejne godziny chce przy cycu być,naje się z obu,kilka minut przerwy i znów otwiera buzię bo głodny. Na razie jesteśmy tylko na cycu ale jak tak dalej pójdzie to kupię mm i będe dokarmiać bo nie wyrobie tak na dłuższą metę tym bardziej,że mam jeszcze córcie która też wymaga uwagi i czasu.

Do góry