reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butlą

a ja tej nocy postanowilam ze to byla ostatnia noc z cycem. mleka mało, pobudki wiec co chwile, potem nad ranem cycolenie. do tego akcje mlodego i jestem tak niewyspana, przez to nerwowa i z wszystkimi sie kłócę.
ttylko butla i koniec! trudno Nisiu, przepraszam, ale ja niedługo bym w psychiaitryku wylądowała:(

reklama
mitaginko na bozku jak ci sie uda ja do snu ulozyc to wtedy jej podaj, na pleckach jak lezy to raczej nie, zeby sie nie zachlysnela. Ja swojej wieczorem butle juz daje na lezaca, klade ja na niewielkiej poduszce, ja obok niej i szamiemy. Ostatio na sile chce mi ta bute wyrwac, wali mnie rekoma, odgina palce...waritka normalnie, u was tez tak?

morgaine daj spokoj, tak dlugo karmilas, co najwazniejsze Nisia od ciebie dostala a teraz bardziej potrzebuje usmiechnietej mamusi niz cyca:-)

Morgaine Ja tez miałam wyrzuty, bo moze jak bym powalczyła, to bym jeszcze karmiła, ale teraz juz się cieszę. Mogę wszystko jeść, napic się winka, wyjść i nie patrzyć na zegarek.

Ja młodemu butlę w nocy daje na leżąco i nie odbekuję i wszystko jest pieknie.

morgaine- i jak podałaś butlę? z jakim mlekiem?

jaką butelkę polecacie?
żeby dobrze z dziurki leciało (kaszką i mleczko z cycka)

Ja używam tommee tippee butelek i smoczków. Ale nie polecam smoczka z tt do kaszki. Jest tak wielka dziura, że przy kleiku zachłyśnięcie murowane. Pewnie dobry jest do super gęstych kaszek, ale takie to już łyżeczką najlepiej podawać a nie z butli. TT najbardziej mojej podpasowały.

jak karmicie butlą w nocy? bo nie wyobrażam sobie lecieć do kuchni jak mała płacze w łóżeczku, jak sie wcześniej przygotowujecie? myślę,żeby w butelce wodę mieć już i ją w podgrzewaczu i tylko włączyć szybko i dosypać,sorry,ale ja niedoświadczona w butelkach, ale chce przetestować, Natka śpi do 2-3 , tylko po zaśnięciu kilka razy się budzi, a poźniej już co chwilę, zawsze mam już cycki totalnie puste nad ranem i myślę czy wtedy butla nie pozwoli jej może zasnąć lepiej..

reklama
Ja w nocy w sumie nie karmię,tylko wtedy,gdy zjada ost.raz ok 19,20, wtedy jak już się jej przyśnie na noc to przez sen podaję ok 1 w nocy . no a ja przygotowuję butelkę sobie w kuchni wodę w czajniku zagotowuję najczęściej właśnie ok 1,po 1 w nocy i do rana tzn,ok 8 ta woda jest idealna w temperaturze do podania rano,więc żaden problem.

Do góry