reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butlą

Morgaine - ja myłam zawsze ciepłą wodą z płynem albo w zmywarce, raz na jakiś czas przegotowałam 5 min

a Humanę ktoś daje?

Ostatnia edycja:
reklama
antonina no dokładnie mam tak samo!
a co do sinlaca, to kaszka, tylko ją na wodzie się przygotowuje i ona jest dla tych co mają skaze bialkowa, nie zawiera bialka mleka krowiego.
ale jest przepyszna. inne kaszki beeeeee
ja musialam ja podawac starszakowi i tak ją poznałam i Nikosiowi już tylko ją kupowałam, ale jemu jakos podhcodzily it ak bardziej 'te zwykle' co sie na wodzie przygotowuje.
bo jak wiesz kaszki sa takie do przygotowania na mm lub na wodzie (maja juz w skladzie mm) no i jest tez ten sinlac - na wodzie, ale wskladzie nie ma mm.

ja mam zamiar podawac sinlac od 4 mca. pierwsze na noc, potem tez jako sniadanko...chociaz butla na noc fajna bo sobie pociumka. wiec chyba zaczne od sniadanka...

aiunia moje dziecie tez tak ma. jak przygotuje 120 mm to jej brakuje. a jak przygotuje 150ml to zje 80 :-D

aiunia moje dziecie tez tak ma. jak przygotuje 120 mm to jej brakuje. a jak przygotuje 150ml to zje 80 :-D

u nas podobnie :-) chociaz jak zmienilam smoka teraz na trojprzeplywowy to je szybciej i zjada wiecej na raz i tym sposobem troche sluzej wytrzymuje miedzy posilkami..
a co do cyca i butli tez tak mialam przy mieszanym karmieniu..ale juz dawno i nie prawda :-)

a jakie znacie sposoby, żeby chciała butlę?
na początku ją dokarmiałam i nie było problemu, a teraz nie chce, wpada wtedy w histerię, a ja stopniowow muszę wprowadzać, bo jak wrócę do pracy to co będzie...?

Mitaginka- może trzeba ją przegłodzić, żeby przerwa była dłuższa...no i żeby nie ryczała jak zaczniesz dawać żeby była spokojna...nie wiem jak osiągnąć te dwie rzeczy ;) Ja jeszcze nie dawałam mm, i nie pamietam jak było ze starszakiem, ale on chyba załapał ładnie bo pewnie bym pamiętała, ale tak jak mówisz trzeba zacząć trochę wcześniej, ja tak myślę koniec sierpnia początek września....

a jakie znacie sposoby, żeby chciała butlę?
na początku ją dokarmiałam i nie było problemu, a teraz nie chce, wpada wtedy w histerię, a ja stopniowow muszę wprowadzać, bo jak wrócę do pracy to co będzie...?

taki problem to nie problem;-)
mój Niko nie wziął w życiu butli do ust i...jak miał 4 mce to kupiłam kubek niekapek NUKa i jego przyjął. nigdy nie pił z butli od razu z kubków niekapków. takie są niektóre dzieci.

jak wrócisz do rpacy mleko mozna tez z kaszkami przemycać i wtedy łyżeczką podawać. moim zdaniem nawet lepsze to niż butla.
zreszta mleko mozna w ogole lyzeczka podawac. wcale nie idzie to tak wolno jak sie zdaje. a moze jak przyzwyczai sie do smaku mleka to pociągnie butlę... może spak jej nie pasi.... wiesz mitaginka, z Tysią to nigdy nic nie wiadomo;-)

reklama
mitaginka, a może popróbuj z różnymi smoczkami do butelek. Tylko pewnie będzie trzeba i butelki różne bo teraz takie robią, że do każdej musi być smoczek tej samej firmy :/ My używamy tt i te pasowały najbardziej jak Gaba zaczynała jeść z butelki.

Do góry