reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butlą

mleko AR dla dzieci ulewających nie jest geste tylko gęstnieje już po spożyciu w żołądku, mój Dominik dostał takie tzn do zwykłego dodawaliśmy miarkę tego dla ulewających problem się zmniejszył i już z powrotem na zwykłym, ale smoczka nie trzeba zmieniać...
my ciagle smok w butelce 1 ...a ten do ssania smoczek ma 2już.

I tu się nie zgodzę, my AR dajemy ze smoczka trójprzepływowego (od samego początku i nawet na opakowaniu polecają), bo przez zwykly nie przejdzie. Dajemy Bebilon (te ze złota blaszką nie zieloną) i wyraźnie jest napisane, że po przygotowaniu odczekać 7 minut aż zgęstnieje i dopiero podać dziecku. Więc może zalezy od firmy, ale sama je próbowałam i na pewno jest gęstsze niż zwykłe!! A po spożyciu pediatra mi tłumaczyła, ze gęstnieje bardziej - w żołądku jak budyń!!

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam 4 butle aventu i tez jak Petinka butle przelewam wrzatkiem...mleko mamy comfort wiec troche gestsze i uzywamy smoka 3 a do wody/herbatki nadal 1

Ja i laktator i butelki i pojemniczki do przechowywania pokarmu przelewam tylko wrzatkiem czasem nawet nie wrzątkiem tylko przegotowaną wodą, zeby nie było tam resztek surowej

Ja butelki myję płynem do mycia naczyń, dokładnie płuczę wodą a potem zalewam wrzątkiem w takim pojemniczku plastikowym i tyle. 5 minut to tylko nowe butelki i smoczku gotuję.

taka mala sonda :-D:-p
jak czesto jedza wasze maluchy i ile?
bo moj lobuz ostatnio od swieta zjada 150ml a tak zwykle 120ml za to po 2-2,5godz juz jest glodny..ale nawet gdy przespi cala noc to i tak zje 120ml :baffled:

reklama
Zazwyczaj 6 razy na dobę zjada od 120 ml do 170 nawet :) Ostatnio dodatkowa pobudka w nocy i zjada ok 120 a czasem mniej.
A dopajasz? Moja tak miała kiedyś, że była głodna szybko ale nauczyłam ją, że między każdym posiłkiem daję jej herbatkę Hippa (tak wiem, cukier bee) i dzięki temu wytrzymuje i nawet 3,5 godziny przerwy w dzień jest.

Do góry