reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butlą

Oleńka różnie je, raz wypija 70 ml, raz 120, nie wiem od czego to zależy. Przeważnie teraz pije 90 lub 100 ml, a czasem 120, więc robię zawsze 120.
Właśnie planujemy już dłuższe wypady i zastanawiam się nad podgrzewaczem do butelek stosujecie? Jakie? Termo opakowanie mam jedno z TT, polecacie jakieś jeszcze? Bo chcę dokupić. Pojemniczki na mleko w proszku kupię z TT, bo mam większość butelek TT. A co do sterylizatora kupować TT? Mikrofali nie mamy, więc elektryczny, tylko nie wiem jaki wybrać. Jakieś sugestie? Będę wdzięczna!!!

reklama
My mamy i sterylizator i podgrzewacz Avent - ale używamy też butelek Aventu. Sterylizator mieści naraz 6 butelek, smoczki etc, łatwy w obsłudze. Podgrzewacza prawie nie używam, ale mam bo to po Rafale jeszcze:)

Oleńka różnie je, raz wypija 70 ml, raz 120, nie wiem od czego to zależy. Przeważnie teraz pije 90 lub 100 ml, a czasem 120, więc robię zawsze 120.
Właśnie planujemy już dłuższe wypady i zastanawiam się nad podgrzewaczem do butelek stosujecie? Jakie? Termo opakowanie mam jedno z TT, polecacie jakieś jeszcze? Bo chcę dokupić. Pojemniczki na mleko w proszku kupię z TT, bo mam większość butelek TT. A co do sterylizatora kupować TT? Mikrofali nie mamy, więc elektryczny, tylko nie wiem jaki wybrać. Jakieś sugestie? Będę wdzięczna!!!
butelek TT nie wsadzisz chyba do innego podgrzewacza, wiec wyboru nie masz :-)

i jezeli wybierasz sie na dluzszy wypad to zamiast termoopakowania, polecam normalny termos - znacznie dluzej trzyma cieplo niz jakiekolwiek termoopakowanie ;-)

dziewczyny, zostały mi 2 pudełka 800- gramowe Bebilonu 1, może któraś chce kupić, sprzedam za 70 zł, koszty przesyłki pokrywam

Ja tez mam TT butelke i wchodzi do podgrzewacza avent, ale tego starego, on byl niższy a szerszy, teraz sie wycfanili;-)

a wlasnei o sterylizator tez mialam pytac.... ale faktycznie nie ma sensu juz kupowac chyba. teraz parzę wrzątkiem, a powiedzcie mi jak dlugo macie zamiar wyparzac butelki? ile jeszcze mcy?

Sunshine, ja bym sterylizatora nie kupowała, bo niedługo to wystarczy zwykłe mycie butelek. Ja po umyciu przelewam wrzątkiem i tyle. Butelki TT mieszczą się też w pogrzewaczu Lovi, my kupiliśmy używany za 50 zł i jest ok. Teraz, latem na dworze nie podrzewam wody na mleko tylko daję zimne, dla Filipa uzywałam termosu. W Ikei sa takie małe.

Słyszałyście coś o mleku Enfamil O-lac? Zaczynam je brać po uwagę, ale mało opinii w necie znalazłam.
my po zmianach mleka teraz jestesmy na enfamil 1 o tym o-lac nie slyszalam....ale 1premium jest oki (po wielu przejsciach z innymi z tym jest super) przy ulewaniu dodawalismy jakis czas jedna miarke enfamilu ar... ateraz samo premium. jestem zadowolona

Ja tez mam TT butelke i wchodzi do podgrzewacza avent, ale tego starego, on byl niższy a szerszy, teraz sie wycfanili;-)

a wlasnei o sterylizator tez mialam pytac.... ale faktycznie nie ma sensu juz kupowac chyba. teraz parzę wrzątkiem, a powiedzcie mi jak dlugo macie zamiar wyparzac butelki? ile jeszcze mcy?

Butelki powinno się wyparzać do 6 mcy. My akurat sterylizator po Rafałku mamy, Jemu wyparzałam jakos do 8-9 mcy, bo nie wiedziałam jak długo trzeba, ale doczytałam i wszędzie pisza, ze wystarczy p[rzez 6 mcy:-)

eee kurde to dlugo jeszcze:( ale za krotko zeby sterylizator kupic..

ile butelek macie mamy tylko butelkowe?
ja na razie jedną ale to malo, na noc ze 3 by sie przydaly zeby w nocy nie wyparzac:-D

a kiedy zaczynalyscie uzywac smoczkow '2' bo moja Niśka jeszcze nie ma 3 mcy ale mam wrażenie że już ją wkurza i mogłoby więcej leciec..

a to mleko dla ulewających dzieci jest tak gęste że trzeba innych smoczków? jakich?

reklama
eee kurde to dlugo jeszcze:( ale za krotko zeby sterylizator kupic..

ile butelek macie mamy tylko butelkowe?
ja na razie jedną ale to malo, na noc ze 3 by sie przydaly zeby w nocy nie wyparzac:-D

a kiedy zaczynalyscie uzywac smoczkow '2' bo moja Niśka jeszcze nie ma 3 mcy ale mam wrażenie że już ją wkurza i mogłoby więcej leciec..

a to mleko dla ulewających dzieci jest tak gęste że trzeba innych smoczków? jakich?

mleko AR dla dzieci ulewających nie jest geste tylko gęstnieje już po spożyciu w żołądku, mój Dominik dostał takie tzn do zwykłego dodawaliśmy miarkę tego dla ulewających problem się zmniejszył i już z powrotem na zwykłym, ale smoczka nie trzeba zmieniać...
my ciagle smok w butelce 1 ...a ten do ssania smoczek ma 2już.

Do góry