reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butelką

No własnie...a ja to straszny nerwus jestem i wiem ze jak bedę niewyspana to moje poklady cierpliwości spadną dośc znacznie;-):tak::tak::tak:
Pamietam jak jeszcze w ciązy obiecalismy sobie z Sebem ze najpierw to my musimy byc szczesliwi bo jak my nie bedziemy to nasze dziecko tez nie. Cos w tym jest :))

reklama
dzieki dziewczyny z odp;-):-)
Dokładnie szyszunka :) Chociaz ja teraz wstaje zdecydowanie zadziej...pod koniec ciązy to nawet nie wiem ile razy wstawałam na siusiu...wiec jest ok ;-);-);-);-)

ooo tak czesciej wstawalam na siusianie:-p

elaine i jak po kleiku-dzidzia spi dluzej???

Rudka - ja dziś zakupiłam kleik ryżany. Wg opisu "dawkowania" pisze, że na 200 ml dać 6-7 miaek. Ja na 120 jak wsypię jedną miareczkę albo i pół to nic się nie stanie. Dziś chcę spróbować.Myślę jednak, żeby był efekt to parę dni trzeba by poczekać.
Mój mały zasypia o 20 teraz i śpi do 24, 1 w nocy-więc podobnie jak u Ciebie. I to jego najdłuższe spanie w nocy. Później do rana pobudki co dwie godziny. Nieraz nie zdążę zasnąć a już znów pora wstać...:sorry:
elaine i jak noc po kleiku?

No więc Rudka, Oli- mały przespał od 20 do 3 w nocy. Potem pobudka na jedzonko i do rana do 7. Czyli tylko raz się obudził:-D. Na noc flacha z kleikiem a w nocy samo mleczko. Namęczył się przy jedzonku bo gęściejsze i padł, do łóżeczka z ramion wkładałam go już śpiącego :-D. Spał więc 7 godz- rewelacja! Nie wiem jak Wy, ale ja do nocnego mleczka będę dodawała kleik....:sorry:
PS wsypałam go do 120 ml mleka pół miareczki

kurcze to pieknie dzidzia przespala po kleiku:tak::-)ale ja chyba poczekam, lekarz nam nic nie mowil na ten temat:sorry:Adi spi tak po 5h to tez ladnieee:tak::-)

Ja też nie próbuję dawać kleiku, Młoda robi sobie długą przerwę więc nie mam takiej konieczności. Poza tym lecimy dalej na Pepti i lekarka mówiła wcześniej, że przed skończeniem roczku nie będziemy próbować innego mleka wprowadzać. Ostatnia próba skończyła się okropną ciemieniuchą na brwiach i wysypką straszną.

A ja się zastanawiam czy Rysio nie odziedziczył po mnie alergii na białko mleka krowiego. Karmię go Bebilonem HA odkąd skończył dwa tygodnie wszystko jest ok, ale od jakiegoś miesiąca ma na policzkach (ale tylko na policzkach) wysypkę.:-( I własnie się zastanawiam czy to od tego mleka, czy od czego...:confused:

reklama
Do góry