Katalina M.
Zaangażowana w BB
Mam pytanie odnośnie porcji dobowych dotyczących karmienia mojego 4 miesięcznego synka. Karmię zarówno piersią jaki i Nutramigenem. Nasz malec zjada maksymalnie ok 90 ml podczas jednego karmienia (a czasem i tego wszystkiego nie zje), takich karmień w przedziale czasowym od ok 6.00 do 19.00 ma ok 4 butelek i 2 razy karmienie z piersi (przy jednym karmieniu dostaje butlę przy następnym cycę). Na opakowaniu Nutramigenu jak i tym podobnych mlek jest napisane, że przy jednym karmieniu maleństwo w tym wieku powinno zjadać ok 150 ml. Więc jak obserwuję nasz synek zjada niewiele ale co 2h. W nocy podobnie co 2,5 h karmię ale tylko piersią i tym samym jestem permanentnie niedospana, ba niemalże w ogóle nie zasypiam, bo jak już uda mi się przymknąć oczy, to mam piski do kolejnego karmienia (a jak czytam, że niektóre mamusie wraz z pociechami przesypiają nawet do 6 godzin, to ogarnia mnie maleńka zazdrość) Zastanawiam się co zrobić, by i mój synek jadł więcej za jednym razem i wówczas rzadziej zgłaszał się do kolejnych karmień. Dodam, że na wadze przybiera dobrze.