Młoda mamusia
Początkująca w BB
Ja stosuję oliatum, lichtenę - maść b. dobra, około50zł (25zł w promocji trzeba szukać nie w każdej aptece jest) poza tym jeszcze fenistil w kropelkach i standardowo maść cholesterolową po kąpieli. Co do kremu do pupy to tylko sudokrem, chusteczki nivea, do twarzyczki też tylko kremik nivea.dziewczyny , dopisze sie, bo mam tez alergika. tyle ze nie wiadomo na co. mieszkam w wielkiej brytaniii i tutaj azs nie traktuja jak alergii i jak zapytalam sie lekarza czy mam z czegos zrezygnowac (karmie wylacznie piersia) to mi powiedzial ze nie. dostalismy tylko plyn oilatum i krm i mamy sie smarowac. nie moge dojsc na co moje dziecko ma uczulenie. ciekawa jestem jak wy dowiedzialyscie sie co uczula wasze maluchy...dodam ze dieta eliminacyjan u mnie mozna powiedziec ze nie wchodzi w gre, bo jadlam wszystko i potencjalnie wszystko moze Marcelka uczulac. na raze zrezygnowalam na tydzien z mleka i wczoraj zjadlam miseczke platkow i jak na razie nie widze zadnych zmian...takze pocieszam sie ze na mleczko nie ma uczulenia a moze to za wczesnie ??(bo ja uwielbiam platki z mlekiem i powim szczerze ze przez ten tydzien co nie pilam mleka to mi sie po nocach snily :)
Co do diety tonie jadłam i do tej pory unikam mleka i jego przetworów(odstawiłam wszystkie ale smarowałam pieczywo masłem a potem margaryna z dodatkami tłuszczów zwierzęcych i po kupkach było widać, że ciągle jest nie tak-śluz gdy zmieniłam margarynę na masło roślinne z kruszwicy kupki się ustatkowały, i skóra poprawiła), jaj .Kilka razy podałam synowi1/2 ugotowanego żółtka i po każdym podaniu były wymioty. Sama też raczej unikam jaj, lekarka - alergolog powiedziała że najsilniej alergizuje białko ale w żółtku również znajdują się alergeny. Unikam również rzeczy tłustych i smażonych. ((ostatnio próbuję na nowo chude serki, a piję przede wszystkim wodę z sokiem malinowym lub porzeczkowym czasem herbatę i ostatnio sok z marchwi)))))
po prostu próbuj każde bobo jest inne - powodzenia