reklama
Myśle, że tak jak pisała Kucia. czyli spróbuj wykąpać małą troszkę póżniej niż zwykle. Czasem pół godziny potrafi zdziałać cuda.
My w lecie kąpaliśmy małą o 20-20.30. Okazało sie, że trochę za późno. Była tak zmęczona, że po zaśnięciu wybudzała sie co 15-20min.
A teraz lepiej zasypia jak jest pogodna i zdecydowanie dłużej śpi. Choć jak już pisałam nie przesypia jeszcze całej nocy. A ma 7 miesięcy.
My w lecie kąpaliśmy małą o 20-20.30. Okazało sie, że trochę za późno. Była tak zmęczona, że po zaśnięciu wybudzała sie co 15-20min.
A teraz lepiej zasypia jak jest pogodna i zdecydowanie dłużej śpi. Choć jak już pisałam nie przesypia jeszcze całej nocy. A ma 7 miesięcy.
hej moj maly ma 3 m-ce i od samego poczatku kąpie go o tej samej porze 19-19.30 przed kąpiela sie bawimy na łóżku po kąpieli masaż oliwka ale już przy lampce nocnej i mleczko pozniej przesypia tak z 5 godz zas sie karmimy i spi do 6.30 a nieraz dluzej zalezy ile zje proboj wyciszyc dzidzie po kąpaniu i rob wszystko przy lampce nocnej powodzenia;-)
zabolik
mamusia majeczki
u nas od poczatku byl zawsze ten sam rytuał. kapanie o 19 po kapaniu mleczko, potem coreczka wstawala kolo 12 i pozniej kolo 6 rano i spi do 9 powiem wam ze njie minelo od urodzenia miesiac i ona sie przyzwyczaila wiec ja proponuje staly rytm troche trwa zanim dziecko sie nauczy ale warto teraz od 19 praktycznie mam wolne
mamma27
Newcastle upon Tyne
Witam. To naprawdę pomogło. Wczoraj wykąpałam mojego misia o 21. Tak jak mi poradziła IRFINKA masaż i cały ten rytuał robiłam przy lampce nocnej, póżniej mleczko i nyny. Obudził się ok.2 na karmienie, zjadł przez sen i znowu zasnął:-) i tak do 6 rano! Sukces. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. A jeżeli chodzi o spanie w dzień to jak długo i o której godzinie śpią Wasze pociechy? Czy są to stałe godziny czy różnie?
reklama
marmi
Moja Majeczka :*
Je też mam zamiar dziś wykąpać małą później niż zwykle. Maja ostatnio przestawiła sobie chyba rytm dnia bo w dzień po jedzeniu idzie spać a w po nocnych karmieniach nie śpi około 2 godziny. Myślę, że winny był troche brzuszek bo dokuczał jej w nocy (ma tzw. dyschezję) i wybudzał ją.
Zobaczymy czy późniejsza kąpiel pomoże :-) A teraz przed nocą muszę ją obudzić i troszkę pomęczyć i przetrzymać, żeby była bardziej zmęczona później. Oby się udało
Zobaczymy czy późniejsza kąpiel pomoże :-) A teraz przed nocą muszę ją obudzić i troszkę pomęczyć i przetrzymać, żeby była bardziej zmęczona później. Oby się udało
Podziel się: