reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kąpiele maluszka

kurcze a myslalam ze tylko moja tak wrzeszczy przy ubieraniu hehe, ale widze dobre strony corka ma 5 miesiecy a twoj synek 7 wiec moze jeszcze ze dwa i bedzie dobrze:-)

reklama
mojego synka nie myje codziennie,uwazam to wrecz za niewskazane,jak byl malenki to przemywalam pupe i buzke przegoowana woda,teraz ma prawie 8m myje pupe pod kranem (maz daje sobie rade sam ja potrzebuje jego pomocy) buzke i lapki tez tak;kapie go co 3,4 dni on to uwielbia no i kapanie oprocz higieny wazne dla tworzenia nowych polaczen nerwowych w mozgu-synek ma czysta sliczna skorke zadnych krostek,absolutnie nie polecam oliwki,zbedne i zburza flore baktryjna,radze raczej uwazac na "niaprzepocenie"maluszkow,a mysle ze oliwka swietnie nadaje sie do masazy majacych cudowny wplyw na niemowleta,a co do rytualu -zgadzam sie synek dzieki nim usypia zupelnie sam od kilku miesiecy ale nie musi to bc kapiel,mycie to chyba to samo,a propos temperatury kapieli wejdzcie same do wanny z 35 stopniami zadna przyjemnosc,hartowac owszem ubierejac lekko,pozdrawiam

Witam wszystkie mamy. Proszę napiszcie o której godzinie kąpiecie swoje pociechy i jak wygląda u Was wieczór tzn. o której usypiacie maleństwa i ile faktycznie przesypiają. U nas wygląda to tak: kąpiel o 19.30 o 20- 150 ml mleczka o ok 21 do łóżeczka lecz niestety mój synuś pośpi do 23 lub 24 budzi się, zjada ponownie 150 ml mleczka i zamiast spać to...strasznie gaworzy i ma ochotę na zabawy!:szok:trwa to mniej więcej do 3 rano i dopiero wtedy zasypia na godzinkę lub dwie. Czasami mam dość:zawstydzona/y:

U mnie kąpiel około 19:00-19:30, cycek, kilka minut zabawy i spać po drugim ziewnięciu. Sen do rana (8:00), przerywany co 2h karmieniem.

no to pozazdroscic nocki przespanej ja juz niewiem co i jak robic zeby moj misio spal w nocy. wlasnie usnal a ja za boga nie moge go wybudzic. pomocy!!!!

Powiem CI mamma mam to samao a własciwie miałam nawet gorzej bo mała nie gaworzyła do 3ej ale do 6tej:shocked2::shocked2::shocked2:

Zaczeliśmy wiec kapac małą póxniej tzn ok 22 może po. Przed kapiela lekka przekaska z cycuszka kapiel i nastepnie karmionko. Mała przesypia do 4tej nastepnie karmie 2 godzinkii i mała przesypia do 11tej ( ma 1,5 miesiąca). Oczywiście nie zamierzamy kapac mała cały czas o tak poźnej porze połozna nam poleciła stopniowo zmniejszać godz kąpania o 10min delikatnie żeby mała tego nie odczuła.

Od 4 dni nasza córeczka spi we własnym pokoiku i tak w ogóle nie ma problemu z zasypianiem oczywiście uprzednio wietrzymy pokoik dobrze nawilzamy.

I cgyba faktycznie w naszym wypadku chodziło o ta godzinke kapania poxniejsza bo jak niedawno wykapalismy wczesniej to sytuacja się powtórzyła mała od 1 ej do 5tej była pobudzona i kompletnie nie chciała spać.

Nam pomogło :-):-):-)

Trzymam kciuki

bardzo Ci dziekuje za porade. od jutra wprowadze ta zmiane i zobaczymy jak moj skarb zareaguje. pozdrawiam;-)

reklama
U nas kąpiel o 19-19.30. Zawsze ten sam rytuał. Przed kąpielą kaszka i wyciszające zabawy. Po kąpieli troszkę golasujemy. Potem cycowanie i do łóżeczka, gaszę światełko i wychodzę z pokoju. Zuza zasypia do 20min.
Niestety nocki całej jeszcze nie przesypia, ale nie jest najgorzej.

Do góry