reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kanały dla dzieci, co puszczacie?

Tak, faktycznie. U mnie to dzieciaki niemalże nam dostawce wybrały. Starszy nie umiał zyć bez cbeebies i zmieniliśmy na enkę. Oni chyba mają wszystko co najlepsze w tej kwestii.

reklama
U nas poranek bez bajek nie istnieje, niestety.
Pamietam czasy, kiedy bajka byla o godzinie 19 na tvp 1 i tyle. Teraz jest tego az nadmiar, ale sama korzystam z "porannego uspokajacza", zeby moc w spokoju zrobic sniadanie, wziac prysznic i pomalowac sie do pracy...
My mamy mini mini i rzadzi to ,co jest rano( Kubus oglada bajki tylko rano, no chyba, ze jest u dziadkow) - Harry, mala mysia (czy jak to sie nazywa), Nody (nienawidze tej bajki), Bolek i Lolek (jedyne co ogladam bez patrzenia na zegarek), Pepa (syn uwielbia), Swiat malej ksiezniczki (syn lubi, ja tez bo bajka mowi o problemach dzieci, choc ta ksiezniczka non stop rozczochrana i na bosaka- co mnie drazni :) no i UWIELBIANA małpka George.
W sobote i niedziele pozwalamy mlodemu ogladac z rana polsat - Gumisie, ScoobyDoo (duchy, potwory niby, ale bez przemocy, ja tez spod kolderki sobie lukam na Scooby Doo :) :) :)P

U nas tak jak u większości malec ogląda MIN-MINI. Bajki zazwyczaj puszczam mu rano <tak jak mamusiakubusia85>, by móc rano trochę ogarnąć i zrobić śniadanie. Kuba uwielbia "świnkę Pepę" <kupiliśmy mu też na dvd> i "świat księżniczki" obejrzy czasem "świat Elma" <stara się śpiewać po swojemu i naśladuje co pokazują>. Oprócz tego nagrałam mu odcinki "Misia w niebieskim domku" <puszczam mu w weekendy po 1 odcinku> oraz "świat małej księżniczki"

Ja nie puszczam bajek...bo nie mamy telewizora ;) ale jakoś dajemy radę bez tego, chociaż teściowa drąży mi dziurę w brzuchu, ze powinniśmy mieć tv i zeby dziecko czym zabawić!

Zajrzałam na ich stronkę i rzeczywiście ta strefa malucha czy tam dziecka prezentuje się nieźle. Maja właściwie wszystkie kanały potrzebne mamuśkom i fajnie je opisali. Nie wiedziałam że cbeebies zostało skonsultowane z psychologami. Przetestujemy jutro od rana ;)

Poszłam za Twoją sugestią i też zajrzałam na ich stronkę. Jednak ‘Strefa dzieci’ :). Bardzo fajna, przejrzyście opisane programy. Kolorowanki ktoś dobrze wymyślił. Druknęłam kilka razy i dzieciaki miały radochę :)

Ja nie puszczam bajek...bo nie mamy telewizora ;) ale jakoś dajemy radę bez tego, chociaż teściowa drąży mi dziurę w brzuchu, ze powinniśmy mieć tv i zeby dziecko czym zabawić!

Mary, dziwne podejście jeśli chodzi o zabawianie :tak:. Przecież im dziecko starsze tym fajniejsze są sabawy no i zabawki :tak:. Wystarczy zamiast zabawek dać plastikowe pudełeczka i jakieś łyżeczki i uruchomić wyobraźnię :-).
Zabenka, zerknę z ciekawości na tą strefę malucha :tak:, co do cbeebies, to nie mam tego kanału ale jak dla mnie jeden mojemu szkraboi wystarczająco wystarczy :tak:

Również zdarza mi się puszczać wnuczce cbeebies, gdy córka zostawia ją u nas. Są tam sympatyczne bajki, które ona uwielbia, a dekoder N przynajmniej służy do czegoś więcej niż tylko oglądanie meczy przez męża.

reklama
Najczęściej audiobooki, np. Kubusia Puchatka w czytaniu Janusza Gajosa czy Wiersze Tuwima w czytaniu Ireny Kwiatkowskiej. Telewizora nie posiadamy z zasady. Bajki czasem włączam na projektorze, np. Pszczółkę Maję.

Do góry