reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kacperuś, 26 tc, 900g

Jestem jestem i już piszę. Coś mi gardło nawali i dziwnie boli, latam po domu w maseczce:-) żeby tylko małego nie zarazić.
Justynko świetne wieści oby tak dalej, ja na samą myśl o wizycie u neurolog robi mi się słabo. Tym bardziej że Kacperuś wypadł z obiegu na miesiąc to całkiem jest do tyłu. Ale my dopiero po nowym roku do niej idziemy. A co do badania słuchu to WAm pisałam wcześniej, że to jakaś masakra. Ale najważniejsze, że wszytsko dobrze.
Teraz trochę o tym wspomaganiu.
Są dwie możliwości nas pokierowała pani z tego stowarzyszenia dla niewidzących na Wolności, żebyśmy złożyli papiery do POradni psychologicznej o wydanie takiej opini że malutkiemu potrzebne jest wczesne wspomaganie. I w momencie kiedy tą opinię otrzymamy to idę do tego stowarzyszenia i tam ta kierowniczka załatwia nam, ze ta fundacja przyjeźdza do domu i "rozwija" malucha jakimiś grami zabawami itp. Ćwiczy wzrok itd.
A jeśli to nie wypali to na takie wczesne wspomaganie można jedździć tam do tej poradni psychologicznej. wolałabym żeby przyjedżdzali do domu bo braknie nam dni na to wszystko. hihi
Dla nas czyli z poza Częstochowy ta poradnia jest na uk Tkackiej, a dla miasta to chyba na ul. Spadzistej. Mozecie zadzwonić i podpytać, My załapaliśmy się z racji retinopati i laseroterapi. buziaki

reklama
Witam wszystkich i życzę Wesołych Świąt, trochę późno ale jakoś tak wyszło.
Kacperuś ochrzczony i szczęśliwy. IMG_0679.jpgPC121644.jpg

Musimy podzielić się dobrą nowiną. Byliśmy dzisiaj na rehabilitacji, pierwszy raz po wyjściu ze szpitala. Kacperuś miał prawie ponad miesiąc przerwy w ćwiczenaich z rehabilitantami. I co najlepsze rehabilitantka stwierdziła ze jest super, obawiała się że będzie gorzej a mały zaskoczył ją bardzo. TRzyma się sztywno głowa super najlepsze że tyłek idzie do góry nogi się odpychają tylko że ręce nie mają siły. I w taki oto spsoób mały ląduje cały czas na nosie. HIHI Ale i tak się cieszę że nie został w tylee po tej chorobie.
ZAbieramy się ostro do ćwiczeń o następnego tygodnia. Dzięki wskazówką mamiyPaulinki, załatwiliśmy sobie 2 godziny dodatkowo w Centrum i te dwie co były do tej pory. Trochę nam cięzko poukłądać to z moim powrotem do pracy ale jakoś człowiek musi to wszystko ogarnąć.
A na razie walczymy z katarkiem, ale to chyba wszystkie dzieciaczki mają w tym okresie ten problem, oby nie poszło dalej. Buziaki dla wszystkich.

reklama
Do góry