reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kacperuś, 26 tc, 900g

Ale z Kacperka słodziak:)

Ciesz się ze tak szaleje w wanience - jak on pięknie naprzemiennie kopie nogami!!!! Suuuper:)

Ps. Asso, wykasuj z YT ten filmik z kąpieli.. maluch jest na golasa, wiesz o co chodzi..:wściekła/y:
No chyba, że nie jest to film publiczny..

reklama
Franiowamamo dokładnie o tym samym myślałam jak go tam umieszczałam. Ale jak go tam usunę to tutaj będzie go można oglądać?

Czyli z twojej odpowiedzi zrozumiałam, że nóżki w miarę dobrze pracują bo naprzemiennie?

Ja to coraz poważniej myślę o chodzenie z nim na basen. Ale to może dopiero na wiosnę.

Jak usuniesz, to...doopa.
Ale następnym razem wgrywając taki film na YT zaznacz ze nie jest to film publiczny, wtedy link wyślij mailem do osób, które chcesz by go zobaczyły. Wiesz sama , ze internet aż roi sie od zboków..:no:
Nóżki pracują najpiekniej na świecie:tak:

Asia, tez pomyślałam potem o wykasowaniu, ja znalazłam mój film ze śmieszkiem YouTube - 100 3313 A teraz wkłada pieluchę do buzi i tak się śmieje, a że wygląda to głupio to i my się rechoczemy razem z nią.
Naprzemienność ma super. I tak trzymajcie.

Wiecie co, udało mi się zmienić na niepubliczny. A wykasować to nawet nie umiem.
Paulinka jest bombowa, odrazu ten jej śmiech się udziela wszystkim którzy oglądają.

U nas intensywne rehabilitacja, cztery razy w tygodniu ćwiczenia ruchowe a jeden rehabilitacja wzroku. Powiem Wam, że Kacperuś po 6 rehabilitacjach w tym dodatkowym Centrum coraz lepiej sobie radzi.
Do tej pory łapał za kolanka, a od tygodnia prawie całe stopy w "buziaku lądują".
Obroty z pleców na brzuszek fajnie załapał i ćwiczy w domu bez przerwy.
A co najfajniejsze nasz smerfik sam siedziiiiiiiiiii. Oczywiście chwieje mu się jeszcze dupka ale dla mnie to ogromny sukces. Mam nadzieję, że pomalutku i osiągniemy to co Paulinka, bo ona jest naszą "idolką" w rehabilitacji. HIHI:-)
A tu filmik jak Kacperuś dzielnie ćwiczy samodzielne siedzenie.
YouTube - P2111818

Asia, widzisz jakie dzieciaki w centrum są rehabilitowane. My mamy szczęście, a dla dziewczyn to sama przyjemność ćwiczyć z maluchami, które tak szybko robią postępy. Wczoraj p Monika powiedziała mi, że była przerażona Paulinką w listopadzie, na samym początku. Tak było źle. A teraz chciała ją zabrać na weekend do domu, zeby z nią ćwiczyć, bo tak wszystko łapie. :-D Od 2 dni jest pionizowana na kilka minut, uczy się wstawać z wałeczka podpierając się o drugi wałek :szok: I próbuje sama pupę podnosić :tak: Tyle, że od razu ma nogi jak kołki, takie napięcie jest w nogach i stoi na palcach. Ale damy radę i z tym... już tak blisko jest. Zobaczysz, Kacperek wcale nie jest dużo do tyłu, moja w tym samym wieku podciągała się w spacerówce do siadu i też się chwiała. Dobrze, że Was tam wysłałam, teraz kibicujemy wszyscy Kacperkowi :-)

Dorota wiem, że mamy "szczęście w nieszczęściu", bo jak napatrzę się tam na te dzieciaczki to dziękuję Bogu, że Kacperuś jest w takim stanie. Chociaż my ćwiczymy zawsze sami na sali, ale jeden raz ćwiczył z nami taki chłopczyk, praktycznie roślinka. Później nie mogłam zapomnieć tego widoku przez tydzień i pytałam tych naszych rehabilitantek czy to można zauważyć wcześniej, że dziecko bedzie w takim stanie. Ale pocieszały mnie, że Kacper ma tylko lekkie opóźnienie. Kamień z serca mi spadł. Chociaż nigdy do końca nie wiadomo. Czemu te dzieci tak muszą cierpieć.
Bierzemy z WAS przykład i będziemy mocno ćwiczyć.

reklama
Ale super Kacperek siedzi :-) I jaki zadowolony z tego faktu ;-)Pewnie od razu świat inaczej wygląda z tej perspektywy.
Cieszę się, że robi takie postępy. A w ogóle to przystojniak z niego i tak elegancko w tej kamizeleczce wygląda.
Widać, że bardzo dobrze się stało iż trafiliście na tę rehabilitację.

Do góry