reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kąciki/pokoje marcowych brzdąców

Villandra no to na 200m jest co zagospodarowywać ;-) i się nie dziwię, że M czasem woli zmykac do pracy zamiast remontować - u nas jest problem, żeby skonczyć 3-metrową łazienkę :baffled: ale ciiiiii, bo jutro i w sobote będzie się coś działo ;-)

reklama
Villandra to zgłoszę się do Ciebie o propozycje projektu mojej łazienki :-) Niby mamy jakiś wstępny zarys ale może jakieś inne spojrzenie było by fajniejsze i bardziej praktyczne ... Co Ty na to ???
Mini nie ma sprawy - miałam podobnie - mały kąt pod skosem, dizadek chciał tylko WC zrobić, ale tak długo kombinowałam, aż wykombinowałam że będzie umywalka, wc, wanna z prysznicem i jeszcze suszarka do prania :-D, choć realizacja dopiero w przyszłym roku (mam nadzieję).

Villandra no to na 200m jest co zagospodarowywać ;-) i się nie dziwię, że M czasem woli zmykac do pracy zamiast remontować - u nas jest problem, żeby skonczyć 3-metrową łazienkę :baffled: ale ciiiiii, bo jutro i w sobote będzie się coś działo ;-)

Mata najlepsze jest w tym wszystkim to, że dół trzeba było kompletnie odnowić, bo tynki się sypały, w kuchni paliło się jeszcze w piecu drewnem :szok:, centralne ogrzewanie to było prawdziwe cudo techniki dziadkowej :no:, a na górze był tylko jeden pokój do całkowitego przerobienia i graciarnia (nieocieplona, nieogrzewana - goła dachówka) z milionem niepotrzebnych gratów; nie pytajcie czego tam nie było - teraz mamy tam trzy pokoje, łazienka ma być w przyszłym roku, trochę holu i mały schowek z mostem zwodzonym nad schodami :-D. Bo bawimy się od przeszło trzech lat, małż wszystko chce zrobić sam, a ewidentnie już mu się ta zabawa znudziła - i tym sposobem robota często stoi, a ja mam dość bałaganu, a teraz to już po prostu trzeba pewne rzeczy skończyć (chociażby zerowym terminem stał się pokój dla Maleństwa), a większość rzeczy u nas ściśle ze sobą powiązana: żeby skończyć A, trzeba najpierw uporządkować B, a żeby uporządkować B, trzeba skonczyć najpierw C i td...

Vilandra najwazniejsze, że macie dach nad głowa i perspektywe tego, że już (miejmy nadzieję) niedlugo skończy się zabawa w generalny remont i będziecie pieknie i wygodnie mieszkać :tak:
a z ta kolejnością, to dokładnie Ciebie rozumiem, bo u nas to samo ;-) z tym, że mam zagadkę teraz jak odnowic korytarz, kiedy istnieje ryzyko, że będzie jedna futryna wymieniana :baffled: no i kilka jeszcze podobnych spraw... ale co tam, najważniejsze, żeby było juz w miarę ok jak maluch się urodzi:tak:

co do kącików maluszków... Wczoraj bylismy w castoramie i sa do kupienia fajne kolorowe piankowe przyklejane ozdoby na ściany (dośc duże - za 2 szt. ok. 8,50). Dobrusia wybrała sobie pszczółkę, biedronke i 2 kwiatki, a były jeszcze autka, lokomotywa, żyrafa, słoń, ptak i pingwin :tak: już sobie tymczasowo ścianę nad łóżkiem ozdobiła i od razu inaczej jest w pokoiku :tak: (dodam, że sofę i pościel ma w duże kolorowe kwiatki, a firankę w pszczółki ;-))

Villandra to super , rozrysuje plan łazienki i wyślę Ci zdjęcie na PW albo maila :-)

Mata wrzuć zdjęcia pokoju Dobrusi :tak:

mata masz rację - ale nie mogę się doczekać końca i tyle :eek: długotrwały remont męczy - wszystkich.
A do castoramy pewnie się wybiorę we wtorek - super pomysł :tak:

Mini to jesteśmy umówione ;-)

reklama
super naklejki :)

ja już się nie mogę doczekać urządzania pokoiku
trzeba tu jeszcze wcześniej wymienić grzejnik, odświeżyć ściany czyli przetrzeć starą farbę, jedną ścianę musimy obłożyć płytą karton-gips po wymianie okna jest... :)

a jak już to będzie gotowe to wtedy ja zacznę sobie dopiero dobierać kolor ścian, czy właśnie jakieś naklejki, firanki, w zasadzie mebelki już wybrałam

łóżeczko można później przerobić na tapczanik
mebelki.jpg

Do góry