reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kąciki/pokoje marcowych brzdąców

dla odmiany troszkę dekoracji do pokoików i kącików, linki do sklepów i inspiracje zdjęciowe
Pokój dziecięcy: Dekoracje pokoi dziecięcych, naklejki i ozdoby do pokoju dziecięcego | prezent dla niemowlaka, na narodziny dziecka i prezent na roczek | pokój dziecka - aranżacje |
Peticado

Naklejki dla dzieci na ścianę. Dekoracje do pokoju dziecięcego.

Titoutam - Zabawki dla dzieci, pokój dziecięcy, jeździki, lalki, gry | Dadum

White&Black. Zabawki czarno-białe. Kocyki, rożki, osłonki na łóżeczko zabawki i inne rzeczy dla niemowląt w kolorach czarno-biało-czerwonych, ciekawe opisy jak widzą maluchy itd:)

framed-wooden-wall-letters-1-lg1.jpg jungle.jpg baby-nursery-themes.jpg
images

images
images
cute-girl-crib.jpg

images

Ostatnia edycja:
reklama
A to pomysł już dla większych dzieci - ale strasznie mi się podoba
tablice1.jpg

A to pomysł dla "złotych rączek"
samodzielnie wykonane karuzelki
14.jpg 25.jpg 53.jpg42.jpg 33.jpg

Ostatnia edycja:
Mini ta ściana-tablica to super pomysł..
kazda mama "doceni" takie dobro..
jak wie... co to latanie ze szmatą... z woda... i ścieranie "picassa" ze ściany

A moj smyku dostał taka miarke na ściane, i sa super, szkoda ze wczesniejnie wpadłam na to,
juz dla roczniaka bedzie git(dla stojacego dziecia) , jak przychodzi do kupowania ubranek to zawsze zonk jaki to rozmiar ma być?
Zobacz załącznik 403060
MIARKA WZROSTU - różne wzory!!! MURATOR poleca! (1893874774) - Aukcje internetowe Allegro

nio tablica rewela, moja kumpelka pomalowała tak kawał ściany u córki, tylko jest jedno ale - farba koszmarnie długo schnie i trzeba bardzo równą ścianę mieć, ona malowała farbą Benjamin Moore, pamiętam, ze klęła na czym świat stoi jak to malowała, a zeszło jej parę dni:D

Fajne te pokoiki - szkoda tylko, że to pomysły dla kogoś, kto ma zupełnie pusty pokój i zapas gotówki na koncie... Ale zawsze mozna jakies drobiazgi podpatrzeć ;-) u nas dla malucha będzie kąt w pokoju (i wygląda na to, że będziemy musieli przemeblowanie robic, żeby wszystko sie pomieściło), a potem kolejna zawirucha, żeby dwójke maluchów wcisnąc do jednego pokoju... ale pomalutku... Póki co szukam pojemnej i nie za wielkiej komody, która stałaby przy łóżeczku ;-)

my pokoiku tez nie mamy...tylko kącik ...:)
jedyne co wiem to to, ze sciany zielone zostawiamy i z dodatkami nie przesadzamy - będzie prosto czyli tak jak lubię.
u nas tak samo, też mamy zielone ściany i tak zostawimy, a w kąciku tylko coś nakleję na ścianie i łóżeczko wstawię... i chyba fotel dla mnie, nic więcej się nie zmieści; do tego będę musiała wyrzucić regał na książki z zawartością żeby to łóżeczko dało się postawić tak jak chcę

My nie bedziemy miec pokoika osobnego niestety narazie ale kupujemy łozeczko,komodę z przewijakiem i szafke jakąs. Właściwie to moi rodzice chcą nam to kupic i moja mama wybrała :
łozeczko.jpg

W sprawie mebli - ja sobie wybrałam elementy z tego zestawu - można je dobierać dowolnie

http://www.marmex.pl/?pl_system-legoo,151

Łóżeczko będę miała chyba od znajomej mojej mamy (lub kupione nowe), do tego kanapa i tapczan (dla starszego szkraba) z zasobów domowych, jakiś stoliczek dla małego rysownika sklecimy samodzielnie z płyt jak juz będzie taka potrzeba.

A na początku Dzidziuś i tak pewnie będzie spał u boku mamy (mamy materac 2m x 2m, więc na pewno w trójkę z M sie zmieścimy ;) )

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jak już dzisiaj taka chwalipięta jestem, to pokażę nasz pokój dla Malucha - na razie tylko wnętrze i troche gratów wstawionych tymczasowo (zanim gdzie indziej będzie porządek - remont trwa) - z tego co widać, to tylko ta kanapa tam zostanie (po liftingu oczywiście)
Ta dam...
20111108010.jpg20111108011.jpg20111108012.jpg

reklama
jaki fajny pokoik:)))) super - ale bym poszlalala z wystrojem:)
My narazie niestety będziemy mieli kącik Bobasa...
od wczoraj robię ozdobne pudełka na różne rzeczy, gadżety do postawienia na półce ... - wyglądaja tak jak chciałam, a i płacić nie muszę za te sklepowe piękne pudełka/koszyczki :)
wiszące literki na ścianie też będziemy mieli...- tylko narazie zastanawiam się jak je zrobić, bo mam troszeczkę pomysłów:)

Za parę tygodni zabieram się za pudło wspomnień dla malucha i album-pamiętnik ogromniasty...

... tylko gdzie ja przeniosę teraz naszą fotograficzną ściankę. hmm.

Do góry