reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kąciki maluszków/wystrój naszego mieszkania - rady porady

wiolan no jakoś nie "wpadłam" na pomysł o tym zestawie podtynkowym:dry:
zresztą później pewnie okaże się że o wielu rzeczach jeszcze nie pomyślałam......:cool2:

A kompozycje z kwiatkami można było na różne sposoby kombinować, to jak wy pisałycie też fajnie ale sporo było docinania a niestety to już koszta dużo większe:-(

a mam pytanie jak radzicie, sufit zostawić biały czy kolorek będzie pasował???

reklama
Hahahah, co do Nikity to zapewne masz rację:-D

Mierzysz ściany, bo myslisz o remoncie? Dawaj plan:-D U nas była różnica wysokości i musieli dopasowywać szafę wnękową już na miejscu...

No bo to taki generalny remoncik, tzn oprócz ścian, które wyglądają masakrycznie będziemy wymieniać drzwi na przesuwne, przenosić kaloryfer na inną ścianę, bo przy obecnym układzie rurki biegną przez cała długośc jednej ściany, no i wreszcie pozbędziemy się komunistycznego segmentu, ale co ja zmieszczę w szafie 150?:no: Nasz stary segment ma 182 cm i już od dawna sie nie miescimy.

Aureolcia dasz radę! Tylko się ni załamuj, zobaczysz jak wytrwasz do końca jaka bedziesz z siebie dumna. 6 kg to bardzo dużo!

Estragon, a dlaczego szafa ma być 150 a nie 180 jak regał? Jaką macie wysokość mieszkania? Co z niezbędnych mebli musicie zmieścić w pokoju? Rozumiem, że jak zmienicie drzwi na przesuwane, to zyskacie trochę przestrzeni?

no właściwie 0 180 cm nie pomyślałam:eek:. w pokoju musi być nasze łóżko (140x188), Karolkowe na razie 60x120 i najlepiej szafę, żeby ukryła cały burdello, chciałam też wstawić Młodemu stolik+krzesełko, ale wymyślłam coś takiego:
STUVA Ławka / schowek - szarobrązowy - IKEA
normalnie będzie to pojemnik na zabawki, a jak będzie chciał pobawić się przy stoliku, to tę szufladę się wysuwa i jest fajny stoliczek.

Mieszkanie ma ok. 246 cm wysokości

a z drzwiami to nie wiem czy kombinować, ale otwierają się na nasz pokój, więc trochę przestrzeni zyskamy, chociaż niekoniecznie takiej do zagospodarowania...

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Estragon z drzwaimi moze byc problem ...tzn zalezy jakas jest grubosc sciany..czy ta " kaseta na drzwi sie zmiesci czy musisz nadbudowac sciane na szerokosc

U moich tesciow pare tal temu wymielai drzewi ale poszerzyc sciane

byłam u dwóch koleżanek, które mają identyczne mieszkania jak ja i miały właśnie w tych pokojach przesuwne drzwi, ale chyba (??) bez nadbudowy, chociaż stare futryny byly zostawione, bo są metalowe i trzeba by bylo wycinać, a przy tym narusza się konstrukcję ściany. Jedna tak wycięła z w dużym pokoju i cała ściana im się rusza

no właściwie 0 180 cm nie pomyślałam:eek:. w pokoju musi być nasze łóżko (140x188), Karolkowe na razie 60x120 i najlepiej szafę, żeby ukryła cały burdello, chciałam też wstawić Młodemu stolik+krzesełko, ale wymyślłam coś takiego:
STUVA Ławka / schowek - szarobrązowy - IKEA
normalnie będzie to pojemnik na zabawki, a jak będzie chciał pobawić się przy stoliku, to tę szufladę się wysuwa i jest fajny stoliczek.

Mieszkanie ma ok. 246 cm wysokości

a z drzwiami to nie wiem czy kombinować, ale otwierają się na nasz pokój, więc trochę przestrzeni zyskamy, chociaż niekoniecznie takiej do zagospodarowania...

Wiesz, najwięcej przestrzeni zyskałabyś likwidując łóżko i wstawiająć kanapę... ale chcecie zostawić łóżko, które juz macie?

Generalnie, ja bym zrobiła tak, że zmieniłabym łóżko na kanapę, a Karolkowi zamówiła łóżko "piętrowe"- tzn z przestrzenią na dole na stolik, zabawki itp... Wtedy wykorzystalibyście przestrzeń maxymalnie. A jeśli chcecie mieć normalne łóżko, to najlepiej byłoby zrobić na takim podwyższeniu, które pomieściłoby szuflady- czyli dodatkowe schowki.... Co do szafy, to ja by, poszła w jednolitą zabudowę, czyli na całej ścianie walnąć szafę, od podłogi do sufitu, z jakimś jednolitym, jasnym frontem....:sorry:

Tu są fajne patenty na ukrycie wszystkiego:

Kawalerka - jak urządzić to najmniejsze z mieszkań

I tutaj, co prawda piszą o kuchni, ale chodzi mi o to, że biel lub matowe szkło stwarzają fajne wrażenie porządku:tak:

Mała kuchnia to wyzwanie, czyli jak urządzić wygodną kuchnię - str. 1 - Kuchnia - Muratordom.pl

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry