reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kaciki dla naszych dzidzioli...

Lista calkiem fajna :tak::tak:

ALE
moim zdaniem body troche za duzo
ja bym kupila body od razu na 62cm - 5 sztuk z krokim i 5 z dlugim - maksymalnie.
Pamietajcie ze bedziecie pewnie tez cos dostawac od rodziny i znajomych odwiedzajaych dziecko (i was) po narodzinach :-) Body na 56 mozna sobei darowac, ale na przyklad kaftaniki ze 3 i 3 pary spioszkow na 56 bym kupila :-)

Potem na 68 tez body tyle samo, kaftaniki jak ktos nie lubi to jzu nie (ja lubilam) ale spioszki sie jeszcze przydadza moim zdaniem:tak:
Czapki grubsze przydadza sie moim zdaniem 2 sztuki na zmiane - zwlaszcza dla dziewczyn ktore urodza na poczzatku marca - w naszym kraju to jeszcze regularna zima jest zwykle...

Aha - sweterek czy polarek kupcie od razu wiekszy - pamietajcie ze bedzie zakladany "na cos" a jak jest luzny to sie nic nie stanie, rekawy tez mozna podwinac. Jak wyjdzie duze 62 to ok, ale mozna nawet kupic na 68 juz

rozek moim zdaniem maksymalnie 1 sztuka a i tak mnostwo osob w ogole nie uzywa :no: Kupcie 1 a jak bedziecie uzywac to zawsze mozna dokupic.

aha - jest wspomniana gruszka do nosa albo aspirator - Frida albo inny tego typu wynalazek. Chociaz wydaje ise to poczatkujacym matkom obrzydliwe to jest naprawde o niebo skuteczniejsze niz gruszka (nie spotkalam sie jeszcze z inna oipinia). Sa modele ktore sie podlacza do odkurzacza, ale to jzu m isie wydaje przesada bo ciag jest chyab zbyt mocny.. :eek:

reklama
Fallen Angel - chyba nie ma 52cm ubranek :eek: One rosna o 6cm - najmniejsze to 50 (glownie dla wczesniakow), potem 56, 62,68,74,80 itd

Twoj syn naprawde byl az tak dlugi???? :szok: Przyjmuej sie ze dzieci przecietnie maja wlasnie te 56, jak maja 3 miesiace to 62, jak pol roku to 68, 9 miesiecy - 74 i rok - 80. A potem rosna wolniej. A Twoj od razu wskoczyl w ubranka dla polroczniaka :cool2:

Ja tez uwazam ze za duzo body,za to ja bardzo lubialam pajacyki zamiast spioszkow.Wiec i kaftanikow wtedy tyle nie trzeba.

Co do butelek to tez mysle ze na pocztku wystarczy jedna mala,szczegolnie gdy chcecie karmic piersia.Potem mozna dokupic.

Ostatnia edycja:
No to jestem trochę przerażona.Lewatywa,poród...:zawstydzona/y:a jeszcze wczoraj filmy z porodu podkusiło mnie obejrzeć!!!!Wyprawka imponująca....a ja nawet koszul i szlafroka nie mam..sporo kasy wydam niestety...eh..Nie boicie się jak to wszystko będzie?Ciąża to pikuś,najtrudniejsze przed nami.

No ja to sie strasznie boje,bo chodz to juz 3 dziecko to calkowita nowosc.
Wogole nie wiem jak to jest w Stanach i te problemy jezykowe.Moj sie smieje ze jak powiedza mi push to zrozumie,ale przeciez to nie takie proste.
Bo normalnie w miare sie dogaduje,ale jak chodzi o medyczne sformulowania to noga ze mnie.Mam nadzieje ze moj lekarz przynajmniej bedzie.

No ja to sie strasznie boje,bo chodz to juz 3 dziecko to calkowita nowosc.
Wogole nie wiem jak to jest w Stanach i te problemy jezykowe.Moj sie smieje ze jak powiedza mi push to zrozumie,ale przeciez to nie takie proste.
Bo normalnie w miare sie dogaduje,ale jak chodzi o medyczne sformulowania to noga ze mnie.Mam nadzieje ze moj lekarz przynajmniej bedzie.
Jak tak będzie Kochana panikować, to na pewno twoje dziecko to nie fajnie odczuje! Kochana bóle wytrzymasz! Kołdra w zęby i dasz radę, a poród to łaskotki:-D Będziesz udawać, że robisz kupkę, 5 razy postękasz i wyjdzie wasza wspaniała niunia na świat, a zszywanie nie boli, nic nie będziesz czuć. A co do lewatywy ona KONIECZNA NIE JEST nie będziesz chciała, to nikt ci na siłę rury w tylek nie wsadzi - proste:tak:

Jak tak będzie Kochana panikować, to na pewno twoje dziecko to nie fajnie odczuje! Kochana bóle wytrzymasz! Kołdra w zęby i dasz radę, a poród to łaskotki:-D Będziesz udawać, że robisz kupkę, 5 razy postękasz i wyjdzie wasza wspaniała niunia na świat, a zszywanie nie boli, nic nie będziesz czuć. A co do lewatywy ona KONIECZNA NIE JEST nie będziesz chciała, to nikt ci na siłę rury w tylek nie wsadzi - proste:tak:

prosto z mostu:-D:-D:-D:-D
ale dzięki tobie ulżyło mi i jeszcze się pośmiałam:-)

reklama
nie jest konieczna, tak jak i golenie ALE ogolic sie lepiej nawet samemu (poprosic meza) przed pojsciem do szpitala bo lepiej sie goi. A lewatywe wiele osob chce bo woli to niz mimowolne "zalatwienie sie" podczas porodu - dla niektorych to nic takeigo ,ale jednak sporo osob sie wstydzi...:zawstydzona/y:

Do góry