reklama
moniSkaBe
Fanka BB :)
No nie z tym obgryzaniem to żart bo nie wierzę
ja wierze, moja tesciowa tak robila z ostatnim dzieckiem
znaczy mnie wiadomo, ze z ostatnim bo widziala.. a jak z reszta? pewnie tez...
K
króliczątko
Gość
Nie no dziewczyny nie żartujcie z tym obgryzaniem. Nie cofajmy się do ciemnogrodu!! Można dziecku obcinać paznokcie i nie wyobrażam sobie czekaćz tym 2 tygodnie Ja przy pierwszym dziecku nie miałamani jednej pary łapek I małanie była podrapana. Po prostu trzeba zachować higienę przy obcinaniu i nie pokalczy maluszka. I ot tocała filozofia. Najlepiej zrobić to kiedy dziecko śpi.
Agniesiak85
WOw.. obgryzanie noworodkowi paznokci
mysz1978
Jas w szpitalu mial jedna niedrapke ze wzgledu na wenflon, ale paznokcie mial w maire krotkie wiec obcielismy dopiero w domu - OBCIELISMY!!! A nie obgryzlismy
Z tym ,ze wolalam od poczatku uzywac cazkow - takei zwykle mamy Ergonomiczne cążki do paznokci BabyOno (872092497) - Aukcje internetowe Allegro
Z tym ,ze wolalam od poczatku uzywac cazkow - takei zwykle mamy Ergonomiczne cążki do paznokci BabyOno (872092497) - Aukcje internetowe Allegro
ionka
a wiecie ze niekotre matki zamiast obcinac to obgryzaja noworodkom paznokcie???
Ja wychodze z zalozenia ze obgryzam tylko swoje - dziecku nei musze
nie nooooo sorki, ale to obrzydliwe i niehigieniczne
mag349
a wiecie ze niekotre matki zamiast obcinac to obgryzaja noworodkom paznokcie???
Ja wychodze z zalozenia ze obgryzam tylko swoje - dziecku nei musze
Blee!!!! Ja nawet swoich nie obgryzam,a co dopiero czyichś. Nawet jeśli jest to moje dziecko! Przesada!
obgryzanie paznokci jest bardziej bezpieczne niz obcinanie, bo dziecku palca nie nadgryziesz lub nie odgzyziesz, obgryzajac ma sie duzo lepsze wyczucie niz jak robi sie to obcinaczem. Ja obcinalam i uzywalam niedrapek i mlody czesto sie i tak gdzie sdrapnal, ale znam mamy co obgryzaja i nawet nie chca slyszec o obcinaczu.
Ja swoich nie obgryzam a co dopiero dziecku, ale pewnie niektórzy obgryzają bo to bezpieczniejsze Ja pamiętam zawsze jakl obcinałąm mojemu siostrzeńcowi jak był mały, to całą byłąm mokra z tych nerwów, a i tak dało mu się obcinać tylko podczas snu, bo tak to słyszał wniebogłosy
reklama
z tym obgryzaniem to też słyszałam, że to bezpieczniejsze.... ale nigdy nie próbowałam hehe moja szwagierka za to noworodkowi wogóle nie obcinała, bo jak małemu podrastaly to jakoś same się urywały, takie były delikatne... i nigdy nie zdążyła po nożyczki sięgnąć.
a ja tam takimi pierdołkami jak paznokcie się nie przejmuje. Są bardziej stresujące rzeczy.... ja się boję pielęgnacji siuśki jakoś nigdy nie miałam do czynienia z noworodkową dziewczynką. Brat ma trzech chłopaków, szwagierka synka, kumpela syna, ja też.... ehh ciemnogród u mnie z dziewczynkami
a ja tam takimi pierdołkami jak paznokcie się nie przejmuje. Są bardziej stresujące rzeczy.... ja się boję pielęgnacji siuśki jakoś nigdy nie miałam do czynienia z noworodkową dziewczynką. Brat ma trzech chłopaków, szwagierka synka, kumpela syna, ja też.... ehh ciemnogród u mnie z dziewczynkami
Podziel się: