reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

Anek - co lekarz, to opinia. Tu robi sie rocznym dzieciom, ale wlasnie dlatego patrzy sie na wynik bardzo ostroznie, bo jeszcze sporo moze sie zmienic. Ale testy zrobione i cos nam to przynajmniej rozjasnilo. Mia miala po prostu pobrana krew do analizy.

Onanana - juz powolutku probuje nowosci. :tak: Daje jej juz od kilku dni kaszke mleczna i obserwuje, czy cos sie dzieje... Znow zaczela sie drapac po buzi, ale to moze byc przypadkowe, moze podczas snu czy cos... Bo plam poki co na buziaczku nie ma! To, co mnie zaskoczylo najbardziej, to ten banan! W zyciu bym nie powiedziala! :szok: Orzechy to silny alergen, poza tym tata Mii ma na to alergie, wiec tego sie spodziewalismy... No, a z tym mlekiem, to moze powolutku z tego wyrasta i dlatego testy nie wykazaly alergii na mleko. OBY! :tak:

reklama
Tez slyszalam o tych testach na alergie ze we wczesnym wieku dziecka nie warto ich robic bo sie zmieniaja do ktoregos roku zycia.
agalodz u nas w UK po roku doradzaja dawac dziecku mleko krowie a nie MM Ja bede dawac MM ale krowie tez powoli bede wprowadzac co by sie zoladeczek mlodemu przyzwyczail :tak: ostatnio zrobilam ryz na mleku krowim i mlody zjadl troche i nic mu nie bylo.

mirelka a moja własnie uwielbia winogrona białe i tez bez skórki daje :) a mandarynki średnio jej smakuja bez szału;-)

Ankusch kuba nie ma zabkow wiec bez skorki musi byc ;-)

Jakiw jeszcze owoce dajecie o tej porze roku? Mandarynki, winogrona, banany, jablka,zamrozone jagody i truskawaki to co ja daje. Zastanawiam sie nad owocami z puszki brzoskwinie, ananas, gruszki, mieszanka egzotycznych. A wy dajecie z puszki?

Ostatnia edycja:
reklama
AnnaJ - jak byliśmy z bratem mali to u nas codziennie na kolację, śniadanie był właśnie grysik :) i czasem mama nam wrzucała kostkę czekolady - ale to był rarytas hehe

Ankusch, mirelko - winogrona daję różnie - młoda bardzo lubi, ale np jabłko od dawna już trzyma sama i je ze skórką, cześć wypluwa, resztę je. Mandarynkę obieram, bo ja też nie lubię tych nitek

nimfii - nie dawałam nic z puszki

Do góry