reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

Poczytalam na necie, ze dobrym warzywem na zaparcia jest buraczek. wiec chyba zrobie ziemniaczka z buraczkiem. Z owocow jablka i sliwki wiec i nimi sie bedziemy ratowac :)

Rozejrze sie jeszcze w sklepie na zupki bez marchewki, ale powiem ze mam w domu cala szafke sloiczkow Bobovity i tylko dwa nie zawieraja marchwi wcale.
Wiec chyba musze sie wziasc jednak za gotowanie.

mirelka
wiesz jako ze musze ostroznie z tymi warzywami startowac to sprobuje kaszke mleczno ryzowoa. Jesli ona zaskoczy dobrze to do niej dosypie kaszki mleczno pszennej Bobovity i tak zaczne wprowadzac gluten bo na te zupki jarzynowe to nie wiem kiedy sie doczekam.

reklama
a ja mam jeszcze takie pytanko od ponad miesiąca mam otwarte opakowanie kliku kukurydzianego zwinęłam opakowanie i spięłam klamerką żeby powietrze się nie dostało no i czy mogę to małej podawać czy lepiej wyrzucić :rofl2:

nimfii u nas cale szczescie z warzywkami fajnie idzie nawet z marcheweczka,wiec od przyszlego tygodnia bede chciala wprowadzac 2 stale posilki i zlikwidowac 1 posilek mleczny :tak: a sprobowalismy kaszki mleczno ryzowej w sobote i tragedia na drugi dzien maly mial taki problem z kupa ze szok,pierwszy raz tak plakal przy robieniu jej :-( wiec kaszki ryzowe sobie odpuszczamy.Ale dostalam probke z hippa i oni maja bez ryzu takie kaszki wiec bede tych probowac :tak:

u nas na razie nie dajemy zupek bo Tymcio miał wysypkę a w składzie był seler...chociaż apetyt ma na wszystko. Jak byliśmy u pediatry w PL to ona też mówiła że ze słoiczkami u dzieci karmionych MM można się spokojnie wstrzymywać do 6 miesiąca. my dzisiaj zjemy kaszkę Sinlac.
Na noc do mleczka dodaję trochę kleiku ryżowego i jest bardziej sycące, mały nie budzi się co 3 h na jedzenie.
mirelka nie wiem co z tym otwartym opakowaniem...:-(
nimfi współczuje zaparć u Kubusia:-(

A mój żadnych soczków, herbatek i wody z butelki nie chce, chyba butla kojarzy mu się z mlekiem.Także będę łyżeczką na razie po troszeczku podawać.

Mamuśki jak jest u was z wprowadzanie glutenu? z tego co pamiętam Anek co próbowałam ale Zosia to źle znosiła, ja właśnie zamierzać zacząć do deserku dodawać kaszkę mannę i zobaczę jak Zuzia będzie reagować

pepsi Ryz tez zapiera wiem, ale pamietam po Macku ze tak mial ze marchewa go zapierala a kaszka ryzowa przeszla gladko, wiec sprobuje. Jesli nie zadziala to kaszke kukurydziana wezme bo ona tez dobrze robi na brzuszek.

mirelka
chyba 3 tyg moze byc opakowanie otwarte - tak samo MM i kaszki ryzowe, ale powinno byc info na opakowniu.

Jak mi sie konczyl ten termin kiedy opakowanie trzeba wykorzystac to robilam z niego ciasteczka kukurydziano ryzowe dla dziecka, jak bede miala chwile to podrzuce przepis. Daje sie kaszke kukurydziana i kleik ryzowy i maslo. Fajne ciasteczka wychodza jako pierwsze ciastka dla niemowlaka.

Ssabrina sa tez takie kaszki kukurydzine wlasnie :) Nie sa takie zapierajace, tylko mniej smaczne. Ale probowac warto. Sa tez kaszki wielozbozowe ale z tymi ostroznie bo najczesciej zawieraja gluten.

asia gluten dopiero przed nami.
Jesli nie uda nam sie z tymi zupkami jarzynowymi to wprowadze gluten do kaszki mleczno ryzowej albo do owocow. gluten zakupie w postaci kaszki manny zwyczajnej, oraz kaszki mleczno pszennej Bobovity.

reklama
nimfii tak doczytałam jest taka informacja 3tyg.dzięki
przepis na ciasteczka kukurydziane dałaś już do książki kucharskiej

ja tez gluten po 6miesiącu jesteśmy na MM,

Do góry