reklama
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Ja gotuje dla mlodego na przemian ze sloiczkami kupnymi,moj A. niestety ale lubi dobrze przyprawione obiady wiec Sami tylko podjada z naszych talerzy ale nie je jako posilek,jedynie jak robie kuraka gotowanego w cary to wtedy mlody zajada razem ze mna
W
winki80
Gość
Margana -my jemy kaszke krotko po wstaniu a potem jak ja jem sniadenie ( tak po godzinie) to daje pol skibki chleba z maslem i szynka, przekrojone na pol ( czyli cwiartka do lapki) i po chwili druga.
margana Kuba je kaszki wielozbozore, albo ryzowe, rozne i uwielbia je Jesli twoja jest juz gotowa na jedzenie normalnych sniadan to moze zacznijcie takie jest najzwyklejsze kanapki - chleb z maslem i szynka, serez zoltym, serem bialym, z warzywami - pomidorem, ogorrkiem, rzodkiewka, szczypiorkiem. Rozne kombinacje masz. mozesz robic jej twarozek na slono z warzywami albo na slodko z owocami. Mozesz jej dac jajko na miekko, twardo, jajecznice (np na parze jak nie chcesz smazyc). W zasadzie w tym wieku dziecko moze juz sprobowac tego wszystkiego i jeszcze wiecej Ja bym dawala po prostu to co sama jem na sniadanie. moze zrob jakis pasztet sama albo paste rybo jejeczna i to na chlebek? Jeszcze platki sniadaniowe na mleku (sa specjalne Bobovity platki jesli nie chcesz jej dawac naszych doroslych).
Kurcze jak ja bym chciala zeby Kuba juz tak jadl :-)
On sie na razie interesuje naszym domowym jedzeniem ale w stanie jest pociumnkac tylko troszke chleba, albo bulki z maslem. Raczej takie co latwo sie rozpuszcza w buzi. No bo nie mamy zabków....
Kurcze jak ja bym chciala zeby Kuba juz tak jadl :-)
On sie na razie interesuje naszym domowym jedzeniem ale w stanie jest pociumnkac tylko troszke chleba, albo bulki z maslem. Raczej takie co latwo sie rozpuszcza w buzi. No bo nie mamy zabków....
reklama
Ja staram się gotować dla Wszystkich to samo,nie używam kostek rosołowych, wegety, za to dużo czosnku, cebuli, zioła,(natkę pietruszki, kopr, bazylię), troszeczkę soli, zupki, sosy zabielam jogurtem naturalnym
dla m jedzenie jakie teraz gotuję jest mdłe on woli jak jest wszystko mocno doprawione ale je nie ma wyjścia ewentualnie sobie doprawi na swoim talerzu
dziś ugotowałam zupkę pomidorową z ryżem, z pomidorów z puszki, na drugie danie zrobię placki ziemniaczane
ale szczerze to już pomału nie wiem co gotować w takich sytuacjach słoiczki idą w ruch
Margana Liwia jeszcze na 2 śniadanie je kaszki chciałbym już dawać coś innegoto co nimfii napisała, jajka, pasty, pieczywo itd.
dla m jedzenie jakie teraz gotuję jest mdłe on woli jak jest wszystko mocno doprawione ale je nie ma wyjścia ewentualnie sobie doprawi na swoim talerzu
dziś ugotowałam zupkę pomidorową z ryżem, z pomidorów z puszki, na drugie danie zrobię placki ziemniaczane
ale szczerze to już pomału nie wiem co gotować w takich sytuacjach słoiczki idą w ruch
Margana Liwia jeszcze na 2 śniadanie je kaszki chciałbym już dawać coś innegoto co nimfii napisała, jajka, pasty, pieczywo itd.
Podziel się: