reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

mirelka rozumiem że na 1 śniadanie mleczko??

Ja tez nie mam pomysłów na obiady, tym bardziej że nie mam kompletnie cazsu na ich gotowanie. A pomidorową od dawna robie tez na pomidorach z puszki, na koncentracie mi nie smakuje...:-D

reklama
onanana tak na 1 śniadanie mleko gdyż Liwii w nocy nie pije mleka to dzień zaczynamy od MM

ja dla nas(jak nie było Liwii) gotowałam zupkę na koncentracie pomidorowym lepiej mi smakuje - przyzwyczajanie, teraz na pomidorach z puszki średnio mi smakuję ale jem,:tak:

a ty co dzień co innego gotujesz Mai czy na kilka dni, ?

Wiesz co, teraz to ona w żłobku je. Także mało gotuję. Pzrez weekend zrobiłam jej zupke dla niej ale trochę jej zjadła a potem jadła ze mną obiad dla dorosłych.
Myślę że dla takich dzieciaczków można by: ryż z jabłkami, makaron z serem, z różnymi sosami, nalesniki, w sumie dużo rzeczy. Muszę spojrzeć w żłobku na menu dla dzieciaczków tych po roczku to moze coś podpowiem;-)
U mnie problemem w kwestii żywienia nie jest Maja tylko jej tatuś! On jest wymyślny jak nie wiem. Teraz w sobote ugotuje już dla wszystkich taki sam obiad i mam ochote na kalafiorową z koperkiem:tak: A na drugie może rybka, bo mało jemy a Maja lubi:tak:

A u nas tatus zup nie je inny kraj to inny obyczaj wiec musialam sie troszke przestawic na te jego dania i malo co sie zup gotuje ale teraz raz na jakis czas ugotuje w malym garnuszku dla siebie i Samiego :tak: ostatnio nalesniki zrobilam,Sami tez troszke zjadl a tatus hmm zjadl 2 tak dla degustacji :sorry:Teraz chce kupic bialy ser w polskim sklepie i zrobic malemu leniwe pierogi z samego sera bialego,sa pyszne i puszyste,sama je uwielbiam :-p makarony mlody lubi ryz tak samo,u nas przewazaja dania z ryzem no to Sami zawsze sie kreci kolo talerzy i wcina nasz ryz :-)Sami jadl wczoraj rybke ale ze sloika po 10 miechu,duzy sloik i duze kawalki i bardzo mu smakowalo :tak:

onanana ooo przypomniałaś mi o jabłku z ryżem:-) kochana nom looknij na menu i napisz co serwują to będzie ściąga.;-)Ja dziś pierwszy raz barszcz młodej ugotuję ciekawe czy glizda zechce czy tylko powącha..a dla nas kopytka z serem zaraz będe robic tez pewnie tez popróbuje ;-)

Ok kochana, zerknę, fotkę muszę zrobić temu menu! Kopytka powinny martynce smakować:-D Moja kluski śląskie wcina jak szalona:tak:

onanana o właśnie looknij na menu, e to masz przesrane z chłopem że tak wybrzydza mój m wszystko zje co ugotuję.

Ssabrina ja też jak nie było Liwi maało zup gotowałam zazwyczaj 2 danie teraz staram się gotować zupkę częściej :tak:
ankusch miłego gotowania ja mam placki trzeć ale mi się nie chce może przy samej zupce zostaniemy dziś :tak:

Angun ale o co chodzi z dosypywaniem mleka do kaszki?? ja nie wiem jakie kaszki robisz,ale z tych dla dzieci do sa ryzowe,ktore robi się na mleku,albo ryzowo-mleczne ,ktore robi sie na wodzie, to samo z kukurudzianymi czy owsianymi.
Ankush ja osobno raczej nie gotuje. Ze dwie strony wstecz napisałam jakie zupy Majka je i jemy je wszyscy. Wyjątkiem jest ryba.Wczoraj tylko dla niej ugotowałam łososia z marchewką , porem i ziemniakami i dziadyga jeść nie chciała. Nie wie czemu,bo te słoiczki z ryba wcina. Chyba zęby jednak.

u nas rano ok 5-6 jest 240ml mleka, a potem na śniadanko z reguły kaszka i to ta z bobovity,mamy rózne,więc codzinnie jest inna. Za to na kolacje jest chlebek z wędlinką + 270 ml mleka do łapy do łóżeczka.

Agalodz
moja mleko pije sama na leżąco w łóżeczku.

reklama
Do góry