reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

onanana dzięki wielkie Kochana za pomoc! Muszę coś spróbować. Zwłaszcza, ze wczoraj kupiliśmy fajny blender w Lidlu:-)
Z tym gotowaniem to jest tak, ze nigdy nie miałam potrzeby ani ochoty. Ochoty nadal nie mam , ale chciałabym żeby Natalka spróbowała domowego jedzonka i choć czasem takie dostała żeby nie skonczyło się tak jak u mojej koleżanki, ktorej synek do 2 roku zycia jadł tylko słoiczki:szok:

Majuska nie znam mleka z Hippa, wiec nie pomogę. U nas sprawdziło się Bebiko, natomiast nie sprawdził się Nan, tak jak u andrzeliki. Z tym, że u nam po Nanie były zielone kupki.

reklama
margana nie mialam wczesniej czasu zeby ci odpisac, a i ja chcialabym podac młodemu cos z naszej kuchni a nie tylko gotowe sloiczki. Czekam az się naumie siedziec przyzwoicie ;) i mu bede rozgniatac widelcem warzywka wyjete z naszej zupy. Albo dam mu kawalki do reki jak w BLW. Bo on nie ma zapału do jedzenie obiadow wiec mysle ze forma jedzenia przez samodzielna zabawe mu sie spodoba ;)
natomiast starszemu synowi caly czas sama gotowalam i blenderowalam :) Fajna opcja jesli sie ma czas.... ja juz niestety nie mam czasu :/

...kupiłam Enfamil pani magister bardzo polecała kupiłam ale mały jeszvze nie jadł bo mam jescze kaszki z mlekiem...Nie wiem czy drogie to mleko bo dałam w hurtowni 24zł??
Kupiłaś to mleko w dobrej cenie. Zazwyczaj w promocjach są po o. 24-25pln za 400gr. No raz tylko 21.06w Rossmanie była promocja po 14,90:szok:ale po godzinie od otwarcia sklepu kupiłam już tylko 3 puszki.

Cocca ja robłam malinowy wg tej strony co ankusch podała w linkowni (osesek). Mają tam fajne przepisy.
W skrócie: garść malin przetrzeć przez sitko. Ok szklanka wody, podzielić na pół. Pół zagotować a w drugiej połówce rozrobić 1 łyżeczke mąki ziemniaczanej (jak dla mnie łyżeczka mąki to mało na szkalnkę wody- musiałam dać więcej). jak woda się zagotouje to tą wode z maką do niej wlać, dodac przecier malinowy. Ja musiałam dosłodzic bo było baaardzo kwaśne. Maja zjadła z wielkim apetytem.

Można tez z bobofruta zrobić tak jak pisze Andrzelika. Ok 100 ml soku zrobić na pół. Pół zagotować w połówce wymieszać mąkę, przelać do gotującego się soku i jest kisiel:-D

Babcia wczoraj kupiła Majce świeże jagody. Muszę dziś z nich coś jej zrobić:-D

reklama
Do góry