reklama
andariel
mama super dwójki :]
FERETTI premium POŚCIEL 6 części - Ochraniacz LONG (1447973758) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
A to nasz zestaw
Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednego bo teraz nowe wzory są
Do nas Jaś przychodzi w nocy czasem i nawet nie prubuje go tego odzwyczajać. Dziecko przy matce czuje się najbezpieczniej i nie wyobrażam sobie żeby maleństwo spało w innym pokoju kiedy ja czuwałam przy zapalonym świetle, sprawdzałam czy oddycha .Może jakaś inna jestem ale wydaje mi się że dziecko po urodzeniu jest za małe żeby spało w swoim pokoiku
myślę tak samo; najpierw, zanim urodziła się Ninka, nasłuchałam sie rad znajomych, którzy namawiali aby dziecko od pierwszych dni spało samo w łózeczku, nie było lulane, noszone na rękach itd. - bzdury totalne! po pierwsze, w okresie połogu, kiedy kobieta odczuwa mniejszy bądź większy dyskomfort, nie wyobrażam sobie czestego wstawania z łóżka i biegania po malca do jego łóżeczka - łatwiej jest miec bobo tuż obok; a poza tym u mnie chyba zadziałał silny instynkt, bo czułam, że nie ma innej opcji, niż tulić to bezbronne stworzonko blisko siebie, byśmy się nawzajem czuły i "grzały" ciepełkiem; jak po ok. 4 m-cach zauwazyłam, że małej robi się z nami ciasno, przeprowadziłam ją do jej łożeczka, w którym mała się porządnie rozciągnęła, mlasnęła z zadowolenia i zasnęła i chętnie w nim spała przez wiele kolejnych m-cy (teraz przerabiamy inna bajkę, ale nie będę zanudzać); był to widać odpowiedni dla nas obu moment, bez stresu, nerwów, płaczu;
teraz Ninka dostanie swój pokoik i łóżko, a maluch zamieszka z nami w sypialni w łóżeczku po Nince (a pierwsze tyg.będzie zapewne z nami w łóżku, zwłaszcza że tez zamierzam go karmić piersią); ponieważ pokój (sypialnia) ma kolor cegły, musze dopasować dekoracje kolorystycznie, ale nie będę specjalnie szaleć - jakiś motyw, wzorek na ścianie, przy której stoi łóżeczko będzie ok; a potem bobasy zamieszkają wspólnie w pokoju, który jest błękitny, więc myslę, że da radę udekorować każdemu z nich kącik wedle płci
co do Feretti to się zgadzam - my co prawda mamy tylko śpiwor zimowy, ale po wielu praniach wygląda jak nowy, świetnie zachowuje kształt i własciwości, więc uważam, że warto zainwestować; dla Juniora kupię chyba mniejszy śpiworek na jesienio-zimę, bo obecny jest długi na metr; posciel mam po Nince; baldachimu nie mamy, bo tylko bym go wciąż prała bojąc się o zbierający się na nim kurz
podsumowując - trochę zmian nas czeka, bo w sumie 2 pokoje musimy urzadzać, ale najwięcej roboty i pieniędzy pójdzie na pokoik dla Ninki;
edit. dopiero dojrzałam - kati przepiękna sypialnia; nie chciałoby mi się z łożka wychodzić my mamy sciany w kolorze intensywnej cegły, ale wciąż mi btakuje tekstyliów i dodatków, jakoś sie zebrac nie możemy; no piękna!
Ostatnia edycja:
agatkaT
Fanka BB :)
Laski z tematu o pokoju dziecięcym zrobił Nam się erotyczny temat sypialni Kati ;-)
Ale sypialnie śliczna! W moim guście... No i jeszcze firmy "AGATA"
Ale sypialnie śliczna! W moim guście... No i jeszcze firmy "AGATA"
Dziewczyny, wklejam linka do forum Muratora ze zdjęciami pokoi dziecięcych, może Was zainspiruje
POKOJE DLA DZIECI - zdjęcia - dołączcie jak macie - Wnętrza - Forum.Muratordom.pl
POKOJE DLA DZIECI - zdjęcia - dołączcie jak macie - Wnętrza - Forum.Muratordom.pl
Kati, piękna sypialnia
My raczej za dużego wyboru nie mamy z racji dwóch pokoi. Dzieciaczki będę w jednym. Na razie nie braliśmy pod uwagę opcji, żeby łóżeczko wylądowało u nas w pokoju. Przy Jaśku problemu nie było, spaliśmy w jednym pokoju, ale nie wyobrażałam sobie inaczej, bo synek marnie spał w nocy, co chwila do niego wstawałam Przez około pierwszy rok nocki były masakryczne Dlatego mam nadzieję, że drugie dzieciątko okaże się łaskawsze i da się bardziej wyspać
My raczej za dużego wyboru nie mamy z racji dwóch pokoi. Dzieciaczki będę w jednym. Na razie nie braliśmy pod uwagę opcji, żeby łóżeczko wylądowało u nas w pokoju. Przy Jaśku problemu nie było, spaliśmy w jednym pokoju, ale nie wyobrażałam sobie inaczej, bo synek marnie spał w nocy, co chwila do niego wstawałam Przez około pierwszy rok nocki były masakryczne Dlatego mam nadzieję, że drugie dzieciątko okaże się łaskawsze i da się bardziej wyspać
justynka1
Mamusia Antoniusia
no my pisałyśmy wieczorem.;-)och och... justynko nie napiszę nic więcej bo pora nie ta
tusenfryd18
Fanka BB :)
Dziewczyny, wklejam linka do forum Muratora ze zdjęciami pokoi dziecięcych, może Was zainspiruje
kurde ,a jak mam otwierwć te linki????
My w połowie marca zaczynamy remont pokoiku.Jest malutki wię zbyt dużo pracy nie będzie.
Stanie tam szafa komoda,przewijak moje i młodego łózeczko.Ja sie przeprodzadzam do maleństwa żeby tacie dać pospać.
Pokoik chciałabym pomalować w ciepłym żółtym kolorze,i bardzo jasny parkiet.Do tego już wybraliśmy meble z IKEA
Szafa będzie stała na tej białej komodzie.
Meble proste,tanie,pojemne,posłużą przynajmniej do pójścia do szkoły.
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Ładne :-) Nie ma jak skandynawski design. Tylko nie wiem czy stawianie szafy na komodzie to dobry pomysł, żeby się wszystko nie rozjechało :-(
reklama
traschka
Mama Marysi
Tusen bardzo łądne, ogładałam je niedawno w ikei
Forever mi się wydaje, że spokojnie wytrzyma, te mebelki są mniejsze w rzeczywistości niż się wydaje ze zdjęc...
Forever mi się wydaje, że spokojnie wytrzyma, te mebelki są mniejsze w rzeczywistości niż się wydaje ze zdjęc...
Podziel się: