reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

reklama
FERETTI premium POŚCIEL 6 części - Ochraniacz LONG (1447973758) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

A to nasz zestaw

Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze jednego bo teraz nowe wzory są

Do nas Jaś przychodzi w nocy czasem i nawet nie prubuje go tego odzwyczajać. Dziecko przy matce czuje się najbezpieczniej i nie wyobrażam sobie żeby maleństwo spało w innym pokoju kiedy ja czuwałam przy zapalonym świetle, sprawdzałam czy oddycha .Może jakaś inna jestem ale wydaje mi się że dziecko po urodzeniu jest za małe żeby spało w swoim pokoiku

myślę tak samo; najpierw, zanim urodziła się Ninka, nasłuchałam sie rad znajomych, którzy namawiali aby dziecko od pierwszych dni spało samo w łózeczku, nie było lulane, noszone na rękach itd. - bzdury totalne! po pierwsze, w okresie połogu, kiedy kobieta odczuwa mniejszy bądź większy dyskomfort, nie wyobrażam sobie czestego wstawania z łóżka i biegania po malca do jego łóżeczka - łatwiej jest miec bobo tuż obok; a poza tym u mnie chyba zadziałał silny instynkt, bo czułam, że nie ma innej opcji, niż tulić to bezbronne stworzonko blisko siebie, byśmy się nawzajem czuły i "grzały" ciepełkiem; jak po ok. 4 m-cach zauwazyłam, że małej robi się z nami ciasno, przeprowadziłam ją do jej łożeczka, w którym mała się porządnie rozciągnęła, mlasnęła z zadowolenia i zasnęła:) i chętnie w nim spała przez wiele kolejnych m-cy (teraz przerabiamy inna bajkę, ale nie będę zanudzać); był to widać odpowiedni dla nas obu moment, bez stresu, nerwów, płaczu;

teraz Ninka dostanie swój pokoik i łóżko, a maluch zamieszka z nami w sypialni w łóżeczku po Nince (a pierwsze tyg.będzie zapewne z nami w łóżku, zwłaszcza że tez zamierzam go karmić piersią); ponieważ pokój (sypialnia) ma kolor cegły, musze dopasować dekoracje kolorystycznie, ale nie będę specjalnie szaleć - jakiś motyw, wzorek na ścianie, przy której stoi łóżeczko będzie ok; a potem bobasy zamieszkają wspólnie w pokoju, który jest błękitny, więc myslę, że da radę udekorować każdemu z nich kącik wedle płci:)

co do Feretti to się zgadzam - my co prawda mamy tylko śpiwor zimowy, ale po wielu praniach wygląda jak nowy, świetnie zachowuje kształt i własciwości, więc uważam, że warto zainwestować; dla Juniora kupię chyba mniejszy śpiworek na jesienio-zimę, bo obecny jest długi na metr; posciel mam po Nince; baldachimu nie mamy, bo tylko bym go wciąż prała bojąc się o zbierający się na nim kurz:)
podsumowując - trochę zmian nas czeka, bo w sumie 2 pokoje musimy urzadzać, ale najwięcej roboty i pieniędzy pójdzie na pokoik dla Ninki;

edit. dopiero dojrzałam - kati przepiękna sypialnia; nie chciałoby mi się z łożka wychodzić:) my mamy sciany w kolorze intensywnej cegły, ale wciąż mi btakuje tekstyliów i dodatków, jakoś sie zebrac nie możemy; no piękna!

Ostatnia edycja:
dobra dziewczyny, bo faktycznie jak pisze agatka schodzimy z tematu ;-)
napiszcie o pokoikach dla dzieci i wklejcie jakieś zdjecia :-)

Kati, piękna sypialnia :)

My raczej za dużego wyboru nie mamy z racji dwóch pokoi. Dzieciaczki będę w jednym. Na razie nie braliśmy pod uwagę opcji, żeby łóżeczko wylądowało u nas w pokoju. Przy Jaśku problemu nie było, spaliśmy w jednym pokoju, ale nie wyobrażałam sobie inaczej, bo synek marnie spał w nocy, co chwila do niego wstawałam :rofl2: Przez około pierwszy rok nocki były masakryczne :( Dlatego mam nadzieję, że drugie dzieciątko okaże się łaskawsze i da się bardziej wyspać :)

Dziewczyny, wklejam linka do forum Muratora ze zdjęciami pokoi dziecięcych, może Was zainspiruje:tak:

POKOJE DLA DZIECI - zdjęcia - dołączcie jak macie :) - Wnętrza - Forum.Muratordom.pl

kurde ,a jak mam otwierwć te linki????:crazy:

My w połowie marca zaczynamy remont pokoiku.Jest malutki wię zbyt dużo pracy nie będzie.
Stanie tam szafa komoda,przewijak moje i młodego łózeczko.Ja sie przeprodzadzam do maleństwa żeby tacie dać pospać.
Pokoik chciałabym pomalować w ciepłym żółtym kolorze,i bardzo jasny parkiet.Do tego już wybraliśmy meble z IKEA
stuva-oppbevaring-med-dorer-hvit-bjork__0112700_PE264595_S4.JPGstuva-kommode-hvit-bjork__0112718_PE264613_S4.JPGstuva-kommode-hvit__0119694_PE276133_S4.JPG
Szafa będzie stała na tej białej komodzie.
Meble proste,tanie,pojemne,posłużą przynajmniej do pójścia do szkoły.

Ładne :-) Nie ma jak skandynawski design. Tylko nie wiem czy stawianie szafy na komodzie to dobry pomysł, żeby się wszystko nie rozjechało :-(

reklama
Tusen bardzo łądne, ogładałam je niedawno w ikei:)

Forever mi się wydaje, że spokojnie wytrzyma, te mebelki są mniejsze w rzeczywistości niż się wydaje ze zdjęc...

Do góry