reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

No bo maż pomyślal (czasem musie udaje):-D poczytał o tym co potrzeba dla dziecka itp. (byłam w szoku):szok:
I stwierdzil, ze na poczatek on chce drewniane dla swojego (sam go urodzi chyba) synka, bo takie lepsze, tradycyjne, łatwiej wyczyscis, mniej sie kurzy (bo to maniak czystosci) a mnie przekonało jak powiedział, ze on ze swojich (jakis tam odłozonych) pieniedzy za nie zapłaci, a jak potem turystyczne bedzie potrzebne to tez kupi. No wiec .. .
Tak wiec mały bedzie w nocy spał w kołysce ( przez pierwsze miesiace) u nas a w dzien w łożeczku w pokoju dzieciecym

Co do karuzeli miałam ze Smyka z pilotem i faktycznie 2 razy w miesiacu baterie do wymiany 3 razy r 20.

reklama
JA też nie wiem jeszcze na jaką karuzelkę się zdecydować ale widzę że od samego poczatku można ją stosować, mi się wydawało ze dopiero po ok 1-2 m-cach. Na fotelik-bujaczek narazie sie nie decydyduję może później kupię.

Jeśli chodzi o chrzciny to u mnie sprawa jest prosta bo mąż ma jednego brata a ja jedną siostrę i od razu było wiadomo że będą chrzestnymi.

Ja czytałam, że karuzele po 1szym miesiącu najwcześniej... Bo dziecko nie będzie umiało skupic wzroku i ogłupiają ponoc... Tak samo teraz jacys naukowcy wymyslili, że kolory dla dzieci teraz na początku to powinny byc czarny i biały bo dziecko z tymi pstrokatymi kolorami na łepek może dostac... I potem rosną seryjni mordercy, psychopaci i twórcy troskliwych misi (to już moje spostrzeżenie :p)

Ja zawsze mówiłam, że czarny jest najlepszy ;) :p

Z tym czarnym i biały chodzi o to , ze maluchy najszybciej je spostrzegają na początku - najlepiej stymulują czarno- białe pasy- co Wy na taką tapetkę w pokoiku niemowlęcym;)?

iustynka no wlasnie w tym problem, ze ich troche duzo I nie wiem na ktora sie zdecydowac. Myslalam, ze moze ktoras z was ma juz cos takiego I mi podpowie :-(.
aestimahaha. Raczej pas, ale osobiscie czarny I bialy uwielniam

Z tym czarnym i biały chodzi o to , ze maluchy najszybciej je spostrzegają na początku - najlepiej stymulują czarno- białe pasy- co Wy na taką tapetkę w pokoiku niemowlęcym;)?
Moje pierwsze skojarzenie - więzienie :)

JA też nie wiem jeszcze na jaką karuzelkę się zdecydować ale widzę że od samego poczatku można ją stosować, mi się wydawało ze dopiero po ok 1-2 m-cach.
Mnie do tej którą kupiliśmy przekonało to że ma pilota i można na odległość włączyć i wyłączyć bez przeszkadzania dziecku.

ja z karuzeli zrezygnowałam, małemu kupiliśmy łóżeczko turystyczne więc montaż czegoś takiego byłby niebezpieczny ale za to ma zabaweczki doczepiane do takiego ala "baldachimu" no i dodatkowe zabaweczki na takiej lince która można bez problemu mu zawiesić

Karuzele już mam, po synku, Chicco i jest super, z pilotem co jest bombowe..dokupię tylko akumulatory i git, będziemy ładować jak sie wyczerpią..

U nas z chrzestnymi nie ma problemu...będzie moja siostra, ma 15 lat i bierzmowanie w przyszłym roku - w naszej parafii oczywiscie nie ma możliwości by została chrzestna, ale mamy super zaznajomionego księdza proboszcza w drugiej parafii i on bez problemu się zgodził...a chrzestny - jeden z dwóch braci męża - który jeszcze nie wiemy, ale to już pikuś...jednego zona jest chrzestna Filipa, i chyba weźmiemy tego drugiego, żeby tak po równo było, ale się okaże...a chrzciny pewnie zrobimy przełom sierpnia i września, i zamówiliśmy sobie u chrzestnej łóżeczko turystyczne, hehehe

w tym tygodniu maż przywiezie od brata kołyskę, co by nam na dole służyła do czasu łóżeczka turystycznego, komody poskręcane wietrzą się, jakoś tak milej mi na sercu jak wiem że jestem bardziej gotowa...

No poczatek to potobno najlepszy biały baloni z czymś namalowanym czarnym pisakiem zawieszone nad łóżeczkiem, a potem to raczej zywe kolory a nie pastelowe bo dziecko ich tak nie widzi.

reklama
zgadzam sie z mgordon, :) my bedziemy przygotowywac obrazki :) czarno białe twarze :-) a karuzele kupiłam w bardzo jaskrawych kolorach z róznymi fakturami takie baaardzo ocojeb...ne :)

Do góry