reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

reklama
Maowa o tych lezaczkach? Wlasnie zerknełam na allegro i powiem ze chyba tez sobie sprawie, bo myslalam ze by w foteliku dziecko w domku w kuchni czy do ogrodu zabierac ale taki lezaczek z raczkami do przenoszenia do chyba lepsze i takie przewiewniejsze dla maluszka na lato.

poza tym fotelik mimo wszystko jest troszkę cięższy od leżaczka-zalezy który-mój chicco jest lekki,ale sa ciezkie.leżaczek lepszy

O widzisz justynka ja nawet nie spojrzalam do ilu ona jest kilogramow. To pewnie dlatego takie roznice w cenie miedzy jedna a droga pomimo ze wygladaja prawie identycznie.

Madzioolka - jak organizer ?
Wydaje mi się, że rozwiązałam temat czegoś do siedzenia do karmienia ( duży fotel mam w drugim końcu mieszkania, a poza tym swego czasu był "podlewany" przez kicię :eek: ) - na łóżku jak niektóre pisały nie chcę, bo aż za dobrze wiem jak to się skończy :confused2:, myślałam o fotelu bujanym albo worku sako lecz minusy przeważyły plusy bo przede wszystkim uznałam, że powinien to być mebel który będę mogła użyć później. Jako że od prawie 5 lat nie znalazłam niczego odpowiedniego do gabinetu - znaczy się nawet znalazłam ale Ci co mieli mi zrobić to co chcę po prostu mnie olali :baffled: a w drugium przypadku nie miałam ochoty na chromowaną nogę tylko w kolorze złotej satyny a taka nie była dostępna - wynalazłam sobie na Allegro b. fajny i całkiem niedrogi fotel w kolorystyce na zamówienie. Najpierw będzie do karmienia a później do gabinetu zamiast krzesła... kuchennego :tak:

forever niestety maszyna się całkiem zbuntowała a ja już nie mam siły się z nią użerać...
Z racji powyższego kupiłam ostatnio pościel Nino i dobrałam do niej przybornik i prześcieradło z falbanką.
Zestaw wygląda tak:
pościel
pokoj.jpg paseo_violet_-_2_.jpg
przybornik z prześcieradłem
przyb.jpg falb.jpg

jeszcze w tym tygodniu zamówię rożek i będzie komplet:
rożek.JPG

Nasza sypialnia będzie lawendowa a meble mamy białe więc pościel Majki w białym łóżeczku idealnie się wkomponuje :)

Muszę się jeszcze pochwalić że moi rodzice zaoferowali że kupią nam kołyskę dla Małej :).
Długo się nad nią zastanawiałam i ostatecznie ze względów finansowych zrezygnowaliśmy więc nie ukrywam że bardzo mnie cieszy taki prezent. Kołyska ma służyć głównie nadaniu Małej mobilności, aby mieć Ją zawsze pod ręką i żeby nie musiała leżeć sama w łóżeczku bo mieszkanie mamy dość duże i kręte a nasza sypialnia jest usytuowana w dość ustronnym miejscu i cały czas pewnie bym latała sprawdzić co z dzieckiem a tak zapakuję Ją w kołyskę i przyjadę do kuchni czy salonu :)

Madziolka jaka słodka pościel,ja pomalowałam młodemu pokoik na taki bardzi jasny wrzosik a dodatki białe trochę niebieskiego i bez.Wstawie zdjęcia ale chce jak najpóźniej ubrać łóżeczko coby sie nie kurzyło.
A z tą kołyską to fakt fajna sprawa,tylko te kołyski które widziałam są przeważnie niskie bez możliwości podniesienia do góry.Ja nie mogę sobie pozwolić na częste schylanie.Poza tym uważam elektroniczną nianie za lepszy pomysł niż bieganie z kołyską po domu.Nie mam moze dużego domu ,ale napewno nie usłyszałabym płaczu dziecka będąc w kuchni ,pokoju diennym czy na tarsasie.
Pozatym starszy syn npewno odczuje trochę zmian związanych z pojawieniem sie brata,nie chciałabym przesadnie zwracć mu uwagi na to żeby ciszej bawił sie ze swoimi kolegami w ogrodzie bo jego brat spi w salonie np.Kiedy będzie spał w swoim pokoju będę miła kontrolę a i Aleksander będzie mógł swbodnie sie bawć.

reklama
Madzioolka witaj w klubie Nino;-)powiedz, gdzie dokupiłaś przybornik i prześcieradełko z falbanką? Zastanawiam się jeszcze nad workiem na pampersy takim przywieszanym do łóżeczka. A kołyskę też mam, tylko że u nas w sypialni będzie stała kołyska a łóżeczko w pokoju małej. No i oczywiście kołyska w ciągu dnia będzie mobilna:tak:

Do góry