reklama
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
U nas ten ryż z jabłkami i cynamonem to tak pół na pół, bo zjadł ale jakoś nie szaleńczo.
Na dniach spróbuję makaron z serem.:-)
natolin a Ty jak robisz te płatki owsiane na wodzie? Jakiej firmy je masz?
Ja na razie kaszek nie odstawiam bo u nas to jest jedyny posiłek który wchodzi jak Łukasz ząbkuje:-).
Zresztą wczoraj kupiłam w tesco kaszki na promocji że niby 3 w cenie 2.
Dziewczyny a robicie omlety? jeśli tak to jak je robicie, z czym?
Na dniach spróbuję makaron z serem.:-)
natolin a Ty jak robisz te płatki owsiane na wodzie? Jakiej firmy je masz?
Ja na razie kaszek nie odstawiam bo u nas to jest jedyny posiłek który wchodzi jak Łukasz ząbkuje:-).
Zresztą wczoraj kupiłam w tesco kaszki na promocji że niby 3 w cenie 2.
Dziewczyny a robicie omlety? jeśli tak to jak je robicie, z czym?
A ja trochę z innej beczki. Kupiłam Hance ostatnio takie ciasteczka Junior Safari Lajkonika i bardzo przypadły jej do gustu Lajkonik - paluszki, precelki, krakersy - przekąski
Mała Mi, u nas omlety dla Hani robi mąż i dodaje szynkę. Na słodko jeszcze nie robiliśmy.
Mała Mi, u nas omlety dla Hani robi mąż i dodaje szynkę. Na słodko jeszcze nie robiliśmy.
ikaa29
Fanka BB :)
wioli no ładnie zjadł,moja jak ma dzień to dużo potrafi wciągnąć a czasami to mnie normalnie trafia tak mało
A omleta jescze nigdy w zyciu nie robiłam, a z przekąsek to dostaje tylko chrupki,wafle ryzowe od niedawna i czasami ciastka bebe
A omleta jescze nigdy w zyciu nie robiłam, a z przekąsek to dostaje tylko chrupki,wafle ryzowe od niedawna i czasami ciastka bebe
makuc
Fanka BB :)
no właśnie ten szkolny makaron z serem to był jakoś podobnie do tego co MORIAM napisała robiony chyba? ja idę na łatwiznę i tylko mieszam kluski z serem nie dodając niczego więcej Alicji smakuje, więc jest ok ;-)makuc to ja tylko pamiętam ten smak na słodko jak kiedyś w podstawówce na stołówce szkolnej był taki makaron z serem na obiad:-)
jakbym swoje myśli czytałaTyle tylko, że ja jadałam takie rzeczy tylko z mlekiem, w ramach zup mlecznych. Uwielbiałam je i lubię nadal, ale nie bardzo sobie wyobrażam co innego można dodać do płatków ugotowanych na wodzie, żeby miały jakiś sensowny smak (zwłaszcza ryżowe)
NAT cieszę się, że zmodyfikowana wersja ryżu z jabłkami się sprawdziła!
poza tym ale sobie nazwę wymyśliłyście że niby "makuckowy ryż" :-)
MAŁA_MI ja rozbijam jajko, dodaję szczyptę soli, ubijam je delikatnie, dodaję 3 łyżki mąki i 3 łyżki mm a potem smażę, jak jest gotowy dodaje do tego jakieś owoce tj. podduszone jabłka/ czarne jagody/ maliny itp. Także u nas wersja tylko na slodko przechodzi. Próbowałam zrobić z szynką/jakimis warzywami ale Alicja nawet tego tknąć wówczas nie chciała
WIOLI WOW! ale Twój Kubuś mial dzisiaj apetyt! nieźle.
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
dziękuję za inspiracje :-) dziś na kolacje były kluski z serem, jabłkiem cynamonem i jogurtem - Iś wciągnęła wszystko
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
teraz będą kluski a'la makuc
reklama
Podziel się: