reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego smakosza

reklama
U nas ten ryż z jabłkami i cynamonem to tak pół na pół, bo zjadł ale jakoś nie szaleńczo.
Na dniach spróbuję makaron z serem.:-)
natolin a Ty jak robisz te płatki owsiane na wodzie? Jakiej firmy je masz?
Ja na razie kaszek nie odstawiam bo u nas to jest jedyny posiłek który wchodzi jak Łukasz ząbkuje:-).
Zresztą wczoraj kupiłam w tesco kaszki na promocji że niby 3 w cenie 2.

Dziewczyny a robicie omlety? jeśli tak to jak je robicie, z czym?

wioli no ładnie zjadł,moja jak ma dzień to dużo potrafi wciągnąć a czasami to mnie normalnie trafia tak mało
A omleta jescze nigdy w zyciu nie robiłam, a z przekąsek to dostaje tylko chrupki,wafle ryzowe od niedawna i czasami ciastka bebe

makuc to ja tylko pamiętam ten smak na słodko jak kiedyś w podstawówce na stołówce szkolnej był taki makaron z serem na obiad:-)
no właśnie ten szkolny makaron z serem to był jakoś podobnie do tego co MORIAM napisała robiony chyba? ja idę na łatwiznę i tylko mieszam kluski z serem nie dodając niczego więcej :cool2: Alicji smakuje, więc jest ok :laugh2:;-)

Tyle tylko, że ja jadałam takie rzeczy tylko z mlekiem, w ramach zup mlecznych. Uwielbiałam je i lubię nadal, ale nie bardzo sobie wyobrażam co innego można dodać do płatków ugotowanych na wodzie, żeby miały jakiś sensowny smak (zwłaszcza ryżowe) :baffled:
jakbym swoje myśli czytała :-p
NAT cieszę się, że zmodyfikowana wersja ryżu z jabłkami się sprawdziła!
poza tym ale sobie nazwę wymyśliłyście :cool::rofl2: że niby "makuckowy ryż" :-):-D:happy::-p
MAŁA_MI ja rozbijam jajko, dodaję szczyptę soli, ubijam je delikatnie, dodaję 3 łyżki mąki i 3 łyżki mm a potem smażę, jak jest gotowy dodaje do tego jakieś owoce tj. podduszone jabłka/ czarne jagody/ maliny itp. Także u nas wersja tylko na slodko przechodzi. Próbowałam zrobić z szynką/jakimis warzywami ale Alicja nawet tego tknąć wówczas nie chciała :eek:
WIOLI WOW! ale Twój Kubuś mial dzisiaj apetyt! nieźle.

reklama
Do góry