reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Kasis,ja kaszek w ogóle Amelce nie daję,więc nie pomogę:(- tylko na noc 2 miarki kleiku ryżowego do butli...
A ja dziś wyruszam na poszukiwanie talerzyka z przyssawką- moze sie sprawdzi u nas,bo mam dość przytrzymywania na siłę miseczki,coby jej nie odwróciła od razu o 180'.
no ja taką kupiłam... przyczepiłam do blatu na krzesełku. patrzyłam czy się trzyma no i jak dla mnie to się trzymała. a co Agusia zrobiła? po paru łyżkach chciała zajrzeć do miseczki i odczepiła ją bez problemu:szok: no cóż trzeba w takim razie kupić inną...
kasis ja daję kaszki mleczno-ryżowe więc nie dodaję mleka. dostaje na 150ml wody ok 3 łyżej kaszki i na śniadanie owsiankę to 4 łyżki bo łyżeczką daję

kasis ja robie raz dziennie taka gesta to daje 120ml 4 łżeczki mleka i dodaje za kazdym razem do mleka bo przez to ulewanie zageszczalam jej i nauczyla sie jesc kaszke z mlekiem ale to sypie tak troche lyzeczke dwie na 180ml mleka

Ooo dziewczyny ostatnio właśnie myślałam o takim talerzyku z przyssawką, żeby przyssać to do tacki od krzesełka. Jak coś znajdziecie to podzielcie się:-).

kasis ja jak kiedyś robiłam małemu kaszkę na drugie śniadanie ( teraz już nie jadamy) to na 150ml wody dawałam 5 miarek tych takich łyżeczek od mleka kaszki oraz 5 miarek mleka.

Cóż...zaryzykuję...;).Może nie będzie tak źle...chciałbym,aby Amelka częściej sama jadla,ale tak,jak teraz to w ogóle niemożliwe...może z taką miseczką choć trochę się uda- ja i tak patrzę,więc zainterweniuje jakby co;).A Ty jakiej masz firmy?
Elona- magnes neoco????:-D:-D:-D

Ala ale mi chodzi o mleko,czy też na oko?

właśnie Słońce na oko tzn. nalewam do miseczki - właśnie sprawdziłam - tam wchodzi ok 180 ml i dosypuje kaszki aż bedzie gęsto. Częściej u nas jest manna lub owsianka na mm ;-) ale z ta ilością to różnie bo czasem jest tak ze to 180ml kaszki jej wystarczy a czasem, tak jak wczoraj - dorobiłam jeszcze 1/3 miseczki bo sie na mnie wydarła :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry