reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego smakosza

a ja dzis z małam wrociłam na bebilon 1 z 2 bo cos mi sie wydaje ze małą boli brzuszek. Wszystko wykluczyłam i pozostaje mi mleko. Podaje jej przez 4 dni i zobacze czy wroci wszystko do normy a potem znowu przejde na 2 i zobacze czy to był powod. Kupki tez sie zrobiły zielone i juz sama nie wiem czy to bardzo zle

reklama
Natuś,nie będziesz.My niby owocki i kleik jemy,ale to żadna rewolucja w jedzeniu,ot,taki dodatek,no i te chrupki,a to tez nie jedzenie.Schody sie zaczną przy obiadkach,a na gluten to juz wiem,że czekamy do 10mca,bo lekarz się bał jej alergii i nie kazał podawać.

Ostatnia edycja:
A my drugi dzie meiszamy Nutramigen z Bebilonem Pepti (wcześniej był Nutramigen) no i chyba Eureka! Dziś były 2 kupki i to takie papkowate, jak na małego to rzadkie były. Mam nadzieję że to zasługa tego Pepti, a nie wczorajszych śliwek. No ale dziś nie dostał śliwek a kupki były :-) Oby to było rozwiązanie naszych zaparciowych problemów :-)

W ogóle mam dobry humor, bo stan skóry coraz lepszy - wygląda na to że mleczko do prania którego od początku używaliśmy zaczęło małego uczulac i od niego chyba był obsypany na tułowiu. Teraz mi się skończyło i kupiłam Lovele bo nie mogłam tamtego znaleźć i zniknęła wysypka na tułowiu :-) Ehhh i bądź tu człowieku mądry - wcale tego nie podjrzewałam bo od początku je stosowałam i było ok, a dopiero od jakiegoś czasu pojawiła się wysypka. No i niedługo zrobię jeszcze prowokację z tą 'podejrzaną' wodą i wyjdzie czy to ona winna tym strasznym wysypkom.

A ja się boję tego mleczka 2 gerber. Na razie zmieniłam tylko jedną miareczkę nutramigenu na ten gerber i po tygodniu kupki już twardsze. Boje się, że jak całkiem przejdę na zwykłe mleczko to wrócą zaparcia...
Za nami obiadek z rybki, mały tak wcinał, jeszcze nie widziałam, żeby jakiś obiadek mu tak przypasował.

Rzutka żyłabyś żyła i to całkiem nieźle :)

Nice gratuluje sukcesów żywieniowo - pralnianych... :)

Dawidowe nam tez sie czasami zielona kupa zdarza ale nie przezywam bo w końcu mały je sporo nowych rzeczy wiec ma prawo. Śluzu nie ma, objawów ból brzuszka też nie wiec zakładam że brzuszek sie przyzwyczai.

Madlein Franek też oszalał na punkcie rybki :)

Była kiedyś dyskusja na temat wprowadzania mlek 2 kiedy itd i ja dostałam własnie paczek z apteki - puszek 1 zamówiłam na prawie miesiac jeszcze + puszki 2 żeby zaczac mieszac jak sie beda 1 kończyć i powoli przechodzić i na puszce Enfamilu 2 jest zapis, że nie powinien być podawany przez pierwsze 6 miesięcy życia dziecka, zawsze mi sie wydawało że jak jest napisane "od 6 miesiaca" to od rozpoczecia 6, na słoikach np jest napisane "po 6 miesiacu" itd wiec rozumiem że to od 7-go a tu troche jedno wyklucza dtugie, niby jest od 6 miesiaca ale nie podawac przez pierwsze 6 miesięcy... :)

Na gerberze jest napisane po 6tym miesiącu i dawkowanie od 7miesiąca życia, czyli gra.
Ale mam wrażenie, że to mleko jest bardziej syte. Od kiedy je podaję młody zjada mniejsze porcje i na dłużej mu starcza.

Nice to naprawdę super! Ciesze sie razem z Tobą :-) !

Madi to ty już podajesz dwójki? kurcze to ja już nie wiem...myślałam że po skończonym 6 miesiącu...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny w schematach żywieniowych już w 5tym miesiącu życia można podawać mleko następne czyli po 4tym miesiącu (tak to się przelicza). Zresztą kaszki mleczne wszystkich firm są już na mleku następnym, więc nie widzę dużego problemu. Oczywiście wszystko zależy od tego jak dziecko będzie reagować.

reklama
hmmm...sama nie wiem...chyba jednak nie będę się spieszyć. Zacznę jej powoli wprowadzać najwcześniej na tydzień przed ukończeniem 6 miesiąca..boje sie żeby jakoś nie zaszkodzić :-(

Do góry