reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego smakosza

Dziewczyny proszę napiszcie mi dlaczego w Pl tak mało osób używa mleczka Hipp,za miesiąc wybieramy się do PL i muszę zdecydować jakie mleczko będę podawała bo nie chcę brać stąd mleka,a czytam tylko że podajecie Bebilon,Bebiko itd ale Hippa żadna z Was proszę o Wasze zdanie:tak:

reklama
u nas w szpitalu był hipp, pediatra mówiła, że dobre no i ja po wyjściu ze szpitala chciałam od razu je zakupić, ale w kilku sklepach nie mogłam go dostać, w pobliżu w żadnym i dlatego z niego zrezygnowałam, choć nie chciałam zmieniać mleka po tym szpitalnym, ale nie było za bardzo wyjścia. Może to jest jakiś powód.
Ale jak jesteś zdecydowana to możesz przez net spokojnie zamówić

Ostatnia edycja:
Nice może byc wysypka po wodzie.

Cambria ja znam opinie kilku pediatrów że mleko Hipp jest bardzo dobre, w niemczech to uchodzi wrecz za "cud Boży" :)
My dajemy Enfamil bo tak mi wszyscy sugerowali, ale Hipp podobno tez jest bardzo ok, a w Polsce nie daja tak czesto bo i dość rzadko spotykane w sklepach w porównaniu z innymi a poza tym w wiekszosci szpitali podaja bebilon lub nan i rodzice chyba nie chca tego zmieniać.

Dziewczyny proszę napiszcie mi dlaczego w Pl tak mało osób używa mleczka Hipp,za miesiąc wybieramy się do PL i muszę zdecydować jakie mleczko będę podawała bo nie chcę brać stąd mleka,a czytam tylko że podajecie Bebilon,Bebiko itd ale Hippa żadna z Was proszę o Wasze zdanie:tak:

Słonko ja myśle że to zależy od dostępności, ceny a przede wszystkim od tego, co podawano dzieciowi w szpitalu. U nas był bebilon, po czasie przeszliśmy na bebiko - ta sama firma, nutricia, skład niemal identyczny a cena o wiele mniejsza

Tego właśnie nie rozumiem. Dlaczego Nutricia ma dwa różne mleka, które są niemal identyczne?:)

właśnie ja też byłam w szoku. Koleżanka mi doradziła żeby przejść na bebiko bo tańsze i tak samo dobre. No i z ciekawości kupiłam jedno opakowanie i zaczęłam porównywać. I tu przeżyłam szok bo jest dokładnie to samo co w bebilonie, czasem różnią się jedynie setnymi po przecinku..normalnie zdziwko nieźle zaliczyłam :szok: więc przeszliśmy powoli na bebiko i jestem bardzo z niego zadowolona ;-)

A ja bede przechodzila(jak mala wyzdrowieje)z Nutramigenu na zwykle mleczko,mamy zrobic jej prowokacje,mam nadzieje ze bedzie wszystko ok,jak nie to wracamy dalej do Nutramigenu! pytalam wczoraj czy moge dodawac jej kleik do Nutramigenu na noc,moge i najlepiej ryzowy.Co do glutenu to dopiero po 6 miesiacu moge zaczac malej wprowadzac.Wit d do roku mam podawac.Tak wszystko wypytywalam bo przed wyjazdem wole sie upewnic wszystkiego :)

reklama
My dziś 2 dzień z glutenem.
Czyli podsumowując, mamy za sobą słoiczki warzywne, owoce, soczek, słoiczki mięsne, gluten i za 2 dni zaczynam zmieniać mleko na 2.
I wiecie co ? Czuję się jakbym przeszła jakiś maraton żywieniowy i cieszę się, że mam już tyle za sobą uffff :-)

Lolisza, ja bym bez Ciebie umarła wiesz ? ;-)

Do góry