reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego smakosza

A możecie wrzucić ten przelicznik Bobovity ?
Tak się zastanawiam czy to co powiedziała nie jest wynikiem tego, że jesteśmy na Pepti. No ale kurcze co ma piernik do wiatraka ?

reklama
lolisza zgadzam się z Tobą i dzięki za ten post, chociaż my ostatnio trafiliśmy na szczepieniu na pediatrę, która w ogóle jakoś nic o żywieniu nie mówiła, zbadała małego i do widzenia, trochę to dziwne, że muszę się wszystkiego z netu dowiadywać... no nic, pogadam jeszcze w czwartek z alergologiem, ma też specjalizację pediatryczną.

Natolin, w ten czwartek masz alergologa ?
Błagam, jak możesz spytaj o ten gluten co i jak i w jakiej postaci najlepiej. My też na Pepti więc może coś podpowie bo mnie ta lekarka dziś wkurzyła szczerze mówiąc.
A jeszcze lepiej, zanotuj :-)

Rzutka nie ma problemu. tak, w ten czwartek mam i on jest taki, że nawet sam mi pewnie zanotuje :-) ostatnio mi kilka rzeczy zanotował, gorzej jak stwierdzi, że mamy jeszcze z niczym nie zaczynać...
bo generalnie to ten najnowszy schemat żywieniowy mówi dokładnie tak jak lolisza pisze o glutenie i o mięsie i rybach też

Dziewczyny, proszę o podpowiedź: Karmię mieszanie, z przewagą mleka modyfikowanego, gdyz moje jest malo tresciwe. Powoli wprowadzam do diety synka nowe produkty, teraz przyszla kolej na kaszki. Zdecydowalam sie na te z Nestle. Jednak ktore lepiej wybrac? Te ktore zawieraja w sobie mleko, czy te do ktorych mleko trzeba dodawac oddzielnie? Proszę o odpowiedz:) i pozdrawiam Was ślicznie:)

o kurka, kurka wróciła:)))))))))
ja ci nie pomogę bo ja sie bobovity trzymam. ale kupiłam tą już na mleku i wsypuję normalnie do butli z mlekiem mm. np. na 180ml 6 miarek mleka + 2/3 miarki kaszki(bananowej:p)

Dziewczyny ja alergologa mam 11 marca z Nadia(bardzo dobra lekarka) to tez sie dowiem co i jak z tym glutenem,ciekawe co nam powie:) robie malej testy(beda kluli w zyle :/ ) bo nie chcemy juz dawac tego Nutramigenu ...bedzie pozniej miala robiona prowokacje z innym mlekiem.

mona,a to można już takiemu maluszkowi robic testy krwi?Cos się zmieniło/Bo jeszcze niedawno mojemu bratu mówili,że jego niunia za mała,że dopiero po roczku...?

reklama
Happybeti jak juz bylam z nia u alergologa w szpitalu 3 stycznia (jak lezalam z nia w szpitalu to dostalismy skierowanie do alergologa)mieli robic jej testy,ale nie chciala jej kluc bo jeszcze malutka byla,muwila wlasnie ze musialaby w zyle sie wkluc,kazala przyjsc teraz wiec na pewno teraz jej zrobi.

Do góry