reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego alergika

Obstawiam koperek, zostaje z przypraw tylko sol i cukier.
A czytalam, ze cukier tez czesto uczula i trzeba slodzic stewia badz ksylitolem

reklama
Dziewczyny a co z produktami ktore na koncu w skladzie maja napisane ze moga zawierać śladowe ilosci soi i mleka?

KAMAG odpadaja :(

Ja zastanawiam sie nad kupnem oczyszczacxa powietrza. Czy ktos mial z tym stycznosc.?
Przeraza mnie ta cala alergia i te AZS

A wiecie, ze na ubrankach moga przenosic sie bakterir, roztocza i np gronkowiec. Pranie w 40 st namnaza to wszystko. Dooiero w 72st zabija. Mozna dodawac specjalny Eko proszek do kazdego prania wtedy aktywny tlen zabija to wszystko juz w 40stopniach

Ma w rozpoznaniu alergie i AZS. AZS jestvreakcja na alergen. Pytanie jaki. U takich maluszkow najczesciej obstawia sie pokarmowa. Jednak przystosowujemy dom, tak jakby dziecko mialo tez wziewna. Czesto pokarmowa przechodzi we wziewna.
U syna niby nie ma zadnej alergi, a bez lekow rozkurczowych ma zapalenie krtani i sie dusi.
Dodam, ze pierwszy raz zlapalo to go, jak mial 2,5 roku dopiero.
Te AZS u maluszkow to moze miec poczatek czegos okropnego. Jak czytam rozne przypadki to plakac mi sie chce, jak ci ludzie oraz dzieci cierpia. A co powiedziec rodzice, ktorzy to widza

Ostatnia edycja:
Dodam, ze jak u dziecka lekarz widzi nieprawidlowe stolce, jakies wysypki to wpisze podejrzenie nietolerancji pokarmowej. To przechodzi z wiekiem. Jak juz jest rozpoznana alergia to jest to na cale zycie. Moga byc tylko mniejsze, badz wieksze tego przejawy

Kurcze u nas nikt nic konkretnego nie mówi. Tylko żeby odstawic mleko i jajka na kilka tyg. . . O innych produktach nie było mowy. I u nas nie wysypka a raczej takie plamy suchej skory sie robią a pod brodą i kolanami rany ktore tylko sterydem szlo leczyc.

KAMAG to AZS, cos na pewno jest w twojej diecie, co to powoduje. Laura na szczescie ma bardzo sucha skore, a na raczkach te takie plamki. W szpitalu miala je juz pomaranczowe takie. Ale dzieki mojej diecie jest lepiej.
Jednak nie do konca.
Proponuje dolaczyc do jakiejs grupy o AZS na fb. Tam duzo sie dowiedzialam

reklama
Marika, jeśli chodzi o roztocza to już w 60 giną, ale inne dziadostwo to nie wiem. Moja Julia ma alergię na roztocza ale odkąd ją odczililam dwa lata temu to objawy ustały. A kaszel wcześniej miała taki,że się dusila i non stop chora była.

Do góry