reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kącik małego alergika

Vinga u mojej przyjaciółki synka też robili testy skórne na plecach. Miał wtedy 2,5 miesiąca.

reklama
Wiem tylko tyle że nie ma reakcji natychmiastowej. Reszta to moja obserwacja. Na razie jem nabiał i jaja i to w dużych ilościach i nic się nie dzieje. Jem od ponad tyg. Pewnie jakby Laura była na mm to po takich testach zaświadczenia na Nutramigen bym już nie dostała

Mojej przyjaciółce powiedziano, że teraz są już nowoczesne metody i robi się. Powiem Wam, że jej wyszło, że mały uczulony na marchew i ziemniaki! Jak wyeliminowała je z diety to przestał płakać z powodu brzuszka i jest normalnym pogodnym dzieckiem.

W białym tego nie zrobią. Można testy na nietolerancję zrobić Imu Pro ale zalecane są po 18 roku życia. Trochę kosztują, bo 50 za 500zł 100 za 1000zł a 300 za 1800zł

Ja wam powiem, że już chyba po alergi u Laury. Dalej nic nie widzę a już nawet jadlam pizzę. Nie jem jeszcze grzybów, orzechów, miodu, czekolady.
A jak u was?
Dziś na FB polubiłem profil pani dr, która umieściła wykład o tej nieszczelności jelit. Polubcie jej stronę, można wiele się dowiedzieć

Ja po malu sprawdzam. Aktualnie pomidory. Jadlam je tydzien i podawalam tez w zupce Paulince i po tygodniu zrobily sie male suche plamki. A w międzyczasie brała leki na przeziebienie i teraz juz nie wiem. Mi lekarz mowila ze jak bezpośrednio podaje produkt to ok 2 dni reakcja. I juz nie wiem:/. Nastepne mialam żółtko testować ale teraz musze poczekac az zejdzie.

reklama
Marika a skoro ty jesz produkty " niebezpieczne" i Laura jest po nich ok to czemu jej nie podajesz? Tylko te bezpieczne? Jest jakas wytyczna? Bo ja oprocz nabialu mam zamiar bezposrednio podawac wg zalecen pediatry. Źle?

Do góry