reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego alergika

Ja soi się boje:) bo tez nalezy do alergizujacych mocno. Wiec poki co mleko ryzowe i kokosowe.
Marika moze dzięki probiotykowi tak szybko minela nietolerancja? A w jakich ilościach podajesz sobie i malej? Nam koziego tez nie kazali. . .

reklama
Ja sojowe pije codziennie i wszystko jest ok. U nas tylko ta nietolerancja mleka daje we znaki bo poza tym jemy absolutnie wszystko. I ja i Adrian. Nawet chipsy czy sosy itp byle by nie zawierały nabialu.

Teraz pojawiła sie ta wysypka ale to tylko troszkę na nosku. Sama nawet nie wiem czy to na pewno alergia. ..

Marika ponawiam prośbę Komag ;) co bierzesz ile itp. Spróbować nie zaszkodzi ;)

Siva Adrian od zawsze duzo jadl i chcial jeść. Dodatkowo jest najstarszy. Za dwa miesiące skończy rok wiec niepokojące by bylo jakby pil tylko mleko :-)

Za radą ludzi z AZS bierzemy Trillac plus. Sa saszetki, kapsułki i krople. Polecam kapsułki, bo jest tam najmniej zawartości. Saszetka niezbyt rozpuszcza się w wodzie i jest duzo tego proszku a kropelki muszą stać w lodówce, krystalizuja się i nie da się ich wymiesxac. Wiem że bakterie w nich zawarte dobrze kolonizuja się w jelitach.
Do bezmlecznych należą jeszcze Multilac tego też używamy czasami, Acidolac, Lacidofil, Dicoflor, Biogaja, Latopic. Jeszcze Enterol
Daje jedną kapsulke/saszetke raz na dobę to samo dla mnie.
Zamawiam na aptekagemini.pl

Ostatnia edycja:
Dicoflor ma chyba tylko jeden szczep wiec wypada słabo a jest drogi. Multilac ma 9 a z tego tylko 2 osiadaja w jelitach. Ją podaje, bo łatwo dopuszcza się w wodzie. Ten trillac plus zachwalają. Ją daje raz Trillac raz Multilac. Zapas z gemini zrobiłam

KAMAG trillac plus nie ma mleka ani innych alergizujacych. Mąż pewnie kupił zwykły Trillac 20sztuk i tam jest mleko. Ostatnio nawet unowoczesnili kapsulke i jest bez soi tzn tej lecytyny sojowej i na opakowaniu pisze Dr Caps
SIVA mam przed sobą opakowanie i pisze że od 1 miesiąca można podawać

reklama
Do góry