reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego alergika

Nie... U Adriana to zdecydowanie nie kwestia niedojrzałości bo z wiekiem zamiast mijać mu się nasila... dobrze że piszesz... kurcze nie widze tego twojego postu o diecie... ja jem czasem ketchup :-( uwielbiam też sosy sałatkowe ale one są na occie więc też odpadają.... ja chyba z głodu zdechnę... :-(

reklama
Zapraszam do wątku Kącik małego alergika. Bo tu się zamieszanie robi. Ją cały czas dowiaduje się czegoś nowego. Też jadłem te sosy że swojska sałata. Zamiast tego możesz sama zrobić na occie jablkowym

FIFKA czytaj etykiety bo wszystko ma śladowe ilości zakazanych alergenow. Jedząc je nie będziesz miała efektu diety. Nawet masło roślinne ma serwtake lub śladowe ilości mleka. Alergeny usuwają się z organizmu nawet do 4 tyg. Zwrócić uwagę na proszek. Czym mniej chemii tym lepiej.
Pamiętaj też że sucha skóra bądź płatki suchej skóry to początek AZS czyli alergi

Hej. Tak się teraz zastanawiam czy u nas refluksu nie ma. Bo ulewanie jest praktycznie po kaŻdym cycu. Nie mowie takie przy odbiciu, ale nawet godzine lub dwie pozniej a na brzuchu jak jest to bankowo uleje. Czasem więcej czasem mniej czasem świeżym a czasem juz takim strawionym mlekiem. Jak zglaszalam kiedys pediatrze to powiedziala że jak nie chlusta caly czas i przybiera to żeby sie nie przejmowac..... Ale teraz jak czytam że Adrianek lepiej sypia a u nas to max 3 godz snu sie zdazy. I czesto pcha tak głęboko raczke w nerwach do buzi , dopiero jak zrzuci to się troche uspokaja... Chyba że sie przejada.? Ale czasem nawet jak chwilke je to też ulewa. Jakie jeszcze objawy tego refluksu sa?

refluks a ulewanie ... jak dziecko lezy na brzuchu to czesto ulewa ... moj ulewal do 10 ale DOBRZE PRZYBIERAL i lekarka nic z tym nie robila i mu przeszlo po 10 miechu ... do ok roku ta zastawka ma sie jakos zarosnac sama u niemowlaka

a i jeszcze jedna ciekawostka :) moj tez zaczal ulewac po 4 miechu wczesniej nie ulewal w ogole
ale nie wiazalo sie to ze szczepieniami tylko z tym ze byl duzo bardziej aktywny to na brzuchu tu podginal nogi tu kopal ... potem zaczal raczkowac siadac i wstawac... no i do tego 10 po prostu ulewal czasem nawet 2 godziny po posilku

Ostatnia edycja:
Ale dzisiaj dałam ciała :-( Zjadłam w knajpie ziemniaki puree :zawstydzona/y: Tzn. tylko trochę, bo jak się zorientowałam co robię to odstawiłam (a zorientowałam się w momencie, kiedy stwierdziłam, ze mi bardzo smakują i dawno takich pysznych nie jadłam - no raczej). Pomroczność jasną chyba miałam :angry: Tak się skupiłam, żeby dobre mięso wybrać, kelner biegał do kuchni dowiedzieć się który sos bezpieczny... i taką głupotę zrobiłam :wściekła/y: Od prawie 4 miesięcy jestem na diecie i nie popełniłam żadnego "mlecznego" błędu, a tu taki banał :zawstydzona/y:
Teraz czekam co to będzie :-(

KAMAG gastrologów mi mówił, że ulewanie jest zjawiskiem fizjologicznym spowodowanym niedojrzaloscia układu pokarmowego. To lekarz musi w porę uchwycić kiedy robi się patologiczne.
U Laury 4 dzień bez ulewanie i przebierania. Przyjmuje bioprazol. Reszta odstawiona i nawet nie zageszczalam mleka. Niezmiernie mnie to cieszy. Można powiedzieć, że i ona spokojniejsza. Co prawda nie śpi dobrze ale dużo się śmieje i nie płacze tak non stop jak wcześniej
YOANNA to będzie coś w rodzaju prowokacji. ;) wiec spokojnie

Komag u nas objawem refluksu byla nerwowosc, placz i wiszenie na piersi co chwile. Maly ulal a potem zaczynal plakac :-( i chcial znow do piersi... samo ulewanie nie jest niczym zlym chyba ze zaczyna przeszkadzać w funkcjonowaniu dzieciatka... sprubuj dac gastrotuss jak chcesz. To na ulewanie i pieczenie tych sokow żołądkowych. Jest bez racepty a Adrianowi bardzo pomoglo.

Co do spania on nie przesypial nawet 3 godzin przed leczeniem a teraz spi po 7-8h ciągiem

Yoanna bywa... nie wyrzucaj sobie. Oby nic sir nie stalo maluchowi :-(

Marika to super :-) ciesze się razem z toba! :-D ile dajesz tego bioprazolu?

Ostatnia edycja:
reklama
FIFKA rano i wieczorem 1/4 kapsułki. Nie ulewa ale treść jej podchodzi. Ale i tak mam sukces, bo w końcu moje dziecko się śmieje. Spać nie śpi ale widać, że jest szczęśliwa

Do góry