reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego alergika

Ją to czekam na reakcje po KOC bo tam było wszystko oprócz mleka oczywiście. Ostatnio jadłem schabiwego w panierce a ta z jajkiem. I trochę cieni minister. Lekka wysypka i od czego. Oj ją durna ;)
Zastanawiam się nad pryszczykami na sromie. Żeby odparzenie to mrówek byłby czerwony. A nie jest

reklama
Do zabronionych dodać jeszcze kurczak i wszelką chemię spożywcza i barwniki

Załączniki

• 1403944593405.jpg
    1403944593405.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 38
  • 1403944620843.jpg
    1403944620843.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 39
Marika Flipsy zawierają śladowe ilości orzechów, sezamu itp więc ja nie ryzykuje ;) sa takie chrupki w Piotrze i Pawle bez żadnych dodatków nawet śladowych ivte polecam. Takie duże w kształcie ucha ;)

Ta lista jest sprzed 5 lat conajmniej. Pokazywała mi ją koleżanka która ma 8 letniego syna. Teraz jest więcej żywności bio i produktów oczyszczonych

Ja odstawiam kurczaki kupne ale wydaje mi sie ze wlasne chyba sa ok. Co do bananów to te bio chyba mozna bo te zwykle strasznie opryskiwane są. Kurcze martwi mnie ze pietruszka w zakazanych bo do zupy chociaz natke musze dodac. A i w dozwolonych są napisane ciastka bez konserwantow. Znacie takie bez mleka i jajek do pochrupania? Bo juz tak mi sie chce cos przekasaic a chrupki ryzowe i wafle :( leeee styropian bez smaku. A popcorn? Samemu uprażyć i posolic? :)

KAMAG u Laury skóra ładna, ale ulewa i to ewidentnie od jedzenia bo wczoraj nie ulewala. W kurczaka to chodzi że jaja są od kury. Ją bym banany odpuscila. Mój niealergiczny syn w 18 msc dostał plam po bananach i dopiero Zyrtec pomógł.
A pietruszka seler są silnymi alergenami.
Ciastka to chyba bez śladowych ilości nie istnieją ;) chyba, że ją o nich nie wiem

Do bananów bio możesz wrócić jak wyleczysz skórę.
To co widzisz, czyli AZS to tylko mała cząstka szeregu skomplikowanych reakcji zachodzacych w organizmie

Ja juz sama nie wiem co o tym myslec. Bo tak jak wspominalam dermatolog wykluczyl u nas azs i alergie pokarmowa. Alergolog stwierdzil ze to moze byc azs i ze co drugie dziecko ma ( jego opinia jest dla mnie malo wazna bo wiedzialan wiecej od niego- niekompetentny) dwoje innych lekarzy kazalo trzymac diete tych podstawowych alergenów tylko nie odstawiac kurczaka marchewek itd. Ja jestem sklonna jesc nawet w kolo 3 takie same produkty byle by zeszly te zmiany ale to musi byc pod okiem specjalisty i jakies dodatkowe suplementy sa potrzebne ) a i tak mam chyba niedobory mimo brania tabletek bo rabia mi sie siniaki od lekkiego dotkniecia). A czarnoskory lekarz z Kongo powiedzial zeby przejsc na mm i sie nie zatsanawiac nad tym czy to alergia czy nie. ( ten to luzak dopiero). Na pewno po odstawieniu emolientow jest lepiej mylam tylko w bambino a teraz myje i smaruje cethapilem dla niemowlat i tez juz nie postepuja zmiany ale do idealu duzo brakuje. Chyba poszukam jeszcze jakiegos specjalisty.....:/

KAMAG ją specjalnie przed wizyta u tego gastrologa Laury nie Kapalam i nie smarowałan, żeby zobaczył że ma sucha skórę. Jak zobaczył to mówił dietę trzymać i o tym kurczaku a ja go jadlam.
Poprzednia prof dr hab mówiła że ona nic nie ma i po co dieta a miała jeszcze lekką wysypke i suche place.

reklama
FIFKA no właśnie ją jadłem schabowego i mielonego a tam jest jajko. Truskawki i ociupinke miodu. A tego nie można. Pomidorów i ketchupow też nie. One są zakazane przy refluks bo jeszcze gorzej nasilają.
Ją widzę ewidentnie, że ulewanie zależy od diety. Zaczyna się np po 2 dniach a trwa ze 3. wiec ciężko to z czymkolwiek powiązać. Jeśli byłaby to niedojrzalosc układu pokarmowego to sądzę, że już przyszłoby to naszym dzieciaczkom

Do góry