reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego alergika

Marika, te kupki to chyba podobne. U nas de facto woda zabarwiona na żółto/pomarańczowo/zielono z b.dużą ilością śluzu i grudkami mleka (czasem ich więcej, czasem mniej). Nigdy (!!!) nie były inne - nie widziałam w życiu normalnej kupy musztardowej :-(
Alergolog mówiła właściwie sprzeczne rzeczy... Bo z jednej strony przyznała, że nie są ok, że "mogłyby być ładniejsze", ale jednocześnie stwierdziła, że z uwagi na moją b.ubogą dietę wodnista kupa jest zrozumiała (no ok, ale co ze śluzem???). I że teraz mamy wprowadzać powoli alergeny i obserwować czy się nie pogorszy. U nas pogorszenie to już chyba tylko krew...

reklama
A jeszcze Was chciałam zapytać o to ulewanie, bo Szymonowi od czasu do czasu też się zdarza, kiedy ulewanie traktuje się jako "nienormalne"?

Oj ulewa dziś Laura, zaszkodziło wczorajsze jedzenie.
YOANNO mi na te kupki mówią, że tak może być od leków jakie przyjmuje.
A co do ulewan to niepokojące jest ulewaniem po każdym jedzeniu, dość duże ilościowe i takie chlustajace. Normalnie widać, że to ewidentny pawik

Chyba jak źle przybiera na wadze lub jeśli chlusta dużo. U mnie też jest ulewanie co drugi posiłek ale przybiera dużo i chyba sie przejada.

U mnie Laura potrafi ulac po 30ml. Jak widać jest to ściśle związane z alergia lub nietolerancją.
A ostatnio przybrała 200gram w 12 dni. Czyli w normie.
Każde dziecko ulewa tylko trzeba obserwować.
Laura ma też takie cofki przy czkawka, słychać jak jej podchodzi

Tak "na wyczucie" myślałam.
Właśnie teraz warto ściśle kontrolować wagę.
Marika, u nas nie ma leków, więc winowajcy brak...
Kamag, jak tam - dalej spokój po wczorajszym jedzeniu?

Yoanno Laura miała też takie kupki a może i gorsze przed lekami. Teraz to lekarze mają sobie tłumaczenie :/

U nas od poczatku są takie same .taka pienista musztarda. Kiedys byly biale grudki teraz często śluz. Podobno prawidlowe.

reklama
YOANNO stolicę zmieniły się jak zaczęłam podawać Gastrotuss to strop zamieszczając tresc żołądka i wtedy kupują była takiej koegzystencji jak ten syrop - kisielowata.
Ją pokazywała kupki Laury w szpitalu, były całe zasłużone i z białymi grudkami. To mówili, że ok. Jedynie mówili aby krwi nie było

Do góry