reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik dla naszych Szcześć

Dzieki Madziu, no ja wlasnie tez myslalam nad tym zeby kupic taki dywanik, przedewszystkim mieciutki, a jedyne ktore pasuja kolorystycznie sa zreguly z kwiatkami, a w przyszlosci tez kupie maluchowi taki z ulicami, ale bede go skladac jak skonczy sie bawic pewnie hehe ;-)

Moj maz mowil zeby odrazu caly pokoj walnac w takim wzorze haha

reklama
Malina musisz zmatowic cala powierzchnie.
Jezeli boisz sie o zarysowanie powierzchni kup "wodny papier scierny" o gradacji 240 lub nawet 300, 320 uzywany do samochodow przed lakierowaniem. W kazdym sklepie taki dostaniesz tylko musi byc WODNY.
Wtedy najlepiej jak rozkrecisz komode na czesci bo bedzie Ci poprostu latwiej dotrzec wszedzie a same czesci polozysz na plasko tak jak np. fronty szuflad.
Jak juz rozkrecisz komode to wtedy ten papier zamaczasz do wody (musi byc caly czas mokry) owin go sobie np na drewnianym czy korkowym bloczku o ksztalcie kwadrata czy prostokata (ulatwia to trzymanie samego papieru) i tak zmatuj cala powierzchnie i wszystkie zakamarki! jak papier zacznie wysychac w trakcie to znowu go zamocz. Zaokraglone powierzchnie (kanty itp) zmatuj recznie (bez tego bloczka)
Tak przygotowana powierzchnie mozesz pomalowac ta farba akrylowa o ktorej pisala Agissa. Nie polecam sprei bo nie wiadomo jak ten "plastik" na niego zareaguje, zreszta do sprei trzeba miec wprawe.
Jezeli po wyschnieciu farby nie bedziesz zadowolona z faktury powierzchni, jeszcze raz delikatnie zmatuj cala powierzchnie i pomaluj druga warstwe (najlepsze wyniki sa po 2 warstwach)
Mam nadzieje ze pomoglam, gdybys czegos nie zrozumiala to napisz a sprubuje inaczej wytlumaczyc ;-)
Malina, z czego dokładnie jest ta komoda? Bo jeśli jest "śliska" - to musisz zmatowić tak jak mówi Klaudzia, a jeśli to zwykła okleina (np. drewnopodobna) - to nie musisz. Najlepiej po prostu wypróbuj farbę w mało widocznym miejscu i będziesz widzieć czy np. nie spływa.
Spray'owania też bym się nie podjęła.

kurde u nas w IKEI ich nie bylo :dry:

Ale sama chce cos jasniejszego bo podloge mam ciemna brazowa (wisniowa) i ciemny dywanik by sie na niej stracil, a jasniejszy ja rozjasni i ociepli :) a zas nie chce za jasnego bo nie praktyczny hehe;-) i jak tu kupic ten odpowiedni hehe
Są jeszcze niebieskie i jasno-zielone, ale skoro ich nie ma u Was to żadna pociecha :-(

Na necie nie pokazuja tych jasno zielonych, przynajmniej w tym linku ktory zalaczylas? A moze ma inny rozmiar?
Zreszta z zielonym u mnie ciezko bedzie dopasowac bo maluje pokoik na lila i zielona/ niebieska miete i prawie kazda zielen gryzie sie z ta mieta :dry: a przynajmniej ja mam takie wrazenie

reklama
a ja am ciągle dylemat jaki pokój dla dzidzi dawać... no i jednek chyba mały... bo co ... tam będziestało tylko łóżeczko....
szafy mam wmontowane w ściany więc przeniosę z 2 pokoju małą szafkę na drobne rzeczy i leki....
i będzie stało łóżeczko,.. a w dużym to byłoby pusto...
ściany mam jasno żółte i mam panele na podłodze... więc jakiś różowy kwiaciasty dywan kupię....:tak:
zastanawiam się więc czy robić pokój na puchatkowo czy bardziej na księżniczkowo:-D
albo mam też w myślach koniki poony ... ciężki wybór.....

Ostatnia edycja:
Do góry