reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik dla naszych Szcześć

a ja przykleję koło łóżeczka Kubusia Puchatka, Tygryska, Prosiaczka i Kłapouchego, zrobię to tak, żeby wyglądało, że zaglądają do małego:tak: Pokoik ma pomalowany na delikatny odcień niebieskiego ( farba Dulux- francuska lilia) Jutro rano zrobię fotkę i wkleję na forum:tak:

reklama
Sylaba - pokoik prześliczny!!!!

Luandzia 1 - dla mnie żabki pierwsza klasa:-)

Ja niestety, chwilowo czekam na rozwiązanie naszej sytuacji mieszkaniowej. Może uda się i w październiku dostaniemy mieszkanie z męża pracy. A jak nie, to urządzimy tylko kącik dla Kropeczki w naszej "olbrzymiej", bo 8 metrowej sypialni. Wtedy jedną ścianę też okleję ładnymi naklejkami. Ale, an razie muszę czekać :-) więc podpatruje u was :-) :-)

bosastopka ja też póki co nie śpieszę się z pokojem dla maleństwa... ponieważ czekamy aż wyprowadzi się mój brat...
mieliśmy czekać tylko Tydzień (wizytuje nas kuompel i będzie spał w małym pokoju) ale uznałam że chyba weźmiemy większy po bracie.....;-) więc do października poczekamy ... jak on wróci do domu to my możemy zacząć działać... hehe

Tak jak wczoraj pisałam o przygotowywaniu pokoiku dla Patryka, to taka mała zajawka;-)
firanka z Kubusiem Puchatkiem i kawałek ściany, może nie widać dokładnie, to niżej kolejna fotka z kolorkiem ściany i żyrandolem w samochodziki, którym chwaliłam się jakiś czas temu na wątku z zakupkami:tak:

A to dywan z grubym włosiem, mięciutki, na pewno fajny do zabawy na podłodze:tak:

A to termometr pokojowy, mój mąż kupił

A na koniec naklejka piankowa z Kubusiem i Tygryskiem i naklejka na szybę lub drzwi od pokoju z imieniem małego:-)
Muszę jeszcze kupić naklejkę z Prosiaczkiem i Kłapouchym, bo obkleję ścianę przy łóżeczku, tak żeby wyglądało, że zaglądają małemu do łóżeczka.

Mam nadzieję, że się Wam spodoba. Tak propos pokoiku dziecka to myślę, że do 6-12 miesięcy będziemy z nim spać w jednym pokoiku, żebym latać w nocy z cycem nie musiała;-), a potem przeprowadzimy się z mężem do drugiego pokoju.

Tak jak wczoraj pisałam o przygotowywaniu pokoiku dla Patryka, to taka mała zajawka;-)
firanka z Kubusiem Puchatkiem i kawałek ściany, może nie widać dokładnie, to niżej kolejna fotka z kolorkiem ściany i żyrandolem w samochodziki, którym chwaliłam się jakiś czas temu na wątku z zakupkami:tak:

A to dywan z grubym włosiem, mięciutki, na pewno fajny do zabawy na podłodze:tak:

A na koniec naklejka piankowa z Kubusiem i Tygryskiem i naklejka na szybę lub drzwi od pokoju z imieniem małego:-)
Muszę jeszcze kupić naklejkę z Prosiaczkiem i Kłapouchym, bo obkleję ścianę przy łóżeczku, tak żeby wyglądało, że zaglądają małemu do łóżeczka.

Mam nadzieję, że się Wam spodoba. Tak propos pokoiku dziecka to myślę, że do 6-12 miesięcy będziemy z nim spać w jednym pokoiku, żebym latać w nocy z cycem nie musiała;-), a potem przeprowadzimy się z mężem do drugiego pokoju.

slicznie to wyglada:-)a to niebieskie to kanapa??

Dziewczyny robicie błyskawiczne postępy, jak na to patrzę to zaczynam być sfrustrowana coraz bardziej.. U nas w dziecinnym, tylko rosną sterty kolejnych zakupów a prace odłogiem leżą.
Pokoiki śliczne, ale jak Wy robicie takie równe przejście pomiędzy kolorami? Jakąś taśmą?
Mam pytanie do dziewczyn, które przemalowywały mebelki.. mam taką komodę ale nie drewnianą, jakaś okleina chyba i chciałabym zmienić kolor, tylko jaką farbą i czym nanosić? Dodam, że mam dwie lewe ręce i potrzebuję sprawdzonego i prostego sposobu:) Żeby purchlu i zacieków nie porobić;-)

reklama

dziękuję... ja znalazłam jeszcze inne ale zbyt drogie ;-)199zł.... hmmmm....
ale te są również ciekawe więc chyba zamówię :)

ślicznie wam to wyszło.... :tak: pokoik przepiękny... a my zamawiamy te same firanki.... hiiiiii bo wczoraj właśnie je znalazłam i są superaśne :-)

Do góry