reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jeżdżę bezpiecznie czyli wszystko o fotelikach

No u nas nie byłoby szansy wcisnąć trzeciego fotelika. Jak musiałam jechać z moimi w tyłu wciśnięta pomiędzy 2, to myślałam, że ... ;-) Mamootku, oby Wam się udało. Kurcze, teraz to juz problemy logistyczno/techniczne jak ma się 3 ;-)

reklama
ja powiem tak;P..moja mama miedzy dziecmi zdarzylo sie, ze jechala aa kuperek ma niczego sobie wiec|:p..dlatego sadze, ze wejdzie i 3 ci:Dfotelik;)

Rusia, MC są wąskie? Obydwa są MC i za cholerę wygodnie mi się nie siedzi a mamy Toyotę Avensis Combi ;-)
Jaki wniosek? Mam wielki tyłek, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mamootku, a Wojtek jeszcze za mały na samą podstawkę? Wiem, że z tym nie ma co się spieszyć, jeśli dziecko nawet ma odpowiedni wzrost i wagę a jeszcze się mieści w foteliku, ale zawsze to mniej miejsca wszerz zajmuje.
My mamy forda focusa, i jazda między dwona ramatti venus na odcinku około 10 km była wysoce niekomfortowa- ale w zasadzie tyłek się zmieścił, dokuczał brak miejsca na ramiona, więc może jednak fotelik-nosidełko uda Wam się zmieścić, wasze auto chyba większe od naszego, a jak dzidzia już bedzie się przesiadać do większego fotelika, to Wojtek raczej na pewno dorośnie do podstawki.
Kasiu, Rusia chyba miała na myśli MC dla niemowlaczków :-)

tak mc dla niemowlakow- Klaudia jezdzi w zooty
a moja mama uwaga schudla juz 16 kg:O...ale wciaz kuperek spory:D...

Mondeo może byc szersze od naszej Meganki. Nie wiem.
Ja kieds wracałam z Mazur między chłopcami i było niewygodnie, ale do przeżycia.
Jeśli chodzi o przesiadanie się na samą podstawę fotelika, to dobrze wydawało mi się, że nie ma się co z tym spieszyć. Po prostu w pełnym foteliku jest bezpieczniej. Conieco o tym jest pod tym linkiem.

fotelik.info :: Foteliki samochodowe dla dzieci w wieku 4-12 lat -

reklama
ja też jechałam między chłopakami i nienajwygodniej ale da się przeżyć...3 foteliki nam ani znajomym się nie miesciły bo kiedyś z tym walczyliśmy...

Do góry