reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

JEDZONKO !!!

a ja jadam juz wszystko i sobie nie folguje,ale chyba powinnam :laugh:
Rybciu-ja robie podobnie zapiekanke,ale bez jogurtu i bez cebuli bo nienawidze. a ostatnio jadlam leczo,ale oczywiscie bez cebuli

reklama
Iza1 z tym rozmarynem to mnie pocieszyłaś ;) bo tylko on mi rośnie naprawdę ładnie :) reszta ziół ma chyba albo za wilgotno albo za zimno, bo sa takie trochę oklapnięte, jakby zwiędnięte?

To może ja zarzucę przepisem na dobrą sałatke
Jeśli lubicie ryż i kurczaczka to polecam

Składniki
3 torebki ryżu lub 1,5 szkl ryżu
1 pierś z kurczaczka
1 ogórek świeży
2 papryki świeże dwa kolory
1 szczypiorek pęczek
majonez sól pieprz do smaku

Jak zrobić
pierś ugotować z warzywami,ryz ugotować na sypko
ogórka papryke i szczypiorek pokroić na drobno
dodać ryz i ugotowaną i pokrojoną pierś,
wszystko mieszamy i przyprawiamy.

życze smacznego

Ulala kacik pychoteczek jak milutko :-)
Ja mam dobry patencik na szybka ale mega sycaca przekaske do winka(i nie tylko ;-) ) lub gdy mamay szybkich gosci:
1. 4 duze pomidorki
2.40-50 dkg mozarelli twardej
3.zielone pesto
4.Swieza bazylia.suszone oregano,suszona bazylia,czosnek granulowany.

Pomidorki kroimy wzdluz na plastru grubosci 0,5 cm ukladamy obok siebie w brytwance wylozonej folia aluminniowa posypujemy czosnkiem,bazylia i oregano nakladamy troche pesto tak z 2 cm2 mocarelle kroimy w troche grubsze plastry i kadziemy na doprawione pomidorki no i calosc laduje w nagrzanym okolo 180 stopni piekarniczku i pieczemy az nam mozarella sie stopi i odrobineczke ale naprawde ciut ciut przyrumieni(okolo 8 minutek) i trzeba uwazac bo nie kazda sie zarumieni i wtedy przegniemy z czasem.po wyjeciu kladziemy na kazdy plasterek po 2 listki swiezej bazylii i gotowe :-)
Uwaga bardzo gorace poczekac przed zjedzeniem ;-)

a więc tak. cappuccino tricolore:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
potrzebne:
-2/3 szklanki gorącego mleka z pianką!!!!!, najlepiej spażonego w spażarce (ekspres ciśnieniowy jest supcio;-)) ewentualnie takim małym coffemakerem (ok 5 pln w marketach),
-szklanka najlepiej taka trapezowata jak na zdjęciu,
-1/3 szklanki gorącej kawy

do szklanki wlewamy najpierw mleko z pianką, a następnie (uwaga) dużą łyżkę przystawiamy do ścianki szklanki (w miejscu gdzie kończy się pianka) i po tej łyżce wlewamy gorącą kawę, ona troszkę opadnie i jej częśc zmiksuje się z mlekiem powstanie trzykolorowe cappuccino tricolore:tak::tak::tak::tak::tak::tak: specjalność włoska:-) i papajkowa :-D:-D:-D:-Dna zdjęciu 2 wyszło elegancko;-)

A sałatke z selera znacie??

2 słoiczki selera-najlepiej rolnik
1 puszka kukurydzy
1 puszka ananasa
3-4 jajka
30 dkg szynki gotowanej
majonez

Wszystko wymieszać i już gotowe,ja nie przyprawiam niczym.Szybka i smaczna sałateczka.Na wierzch można posypać porem pokrojonym (zielona część pora)jak ktoś lubi.

Pomidory faszerowane też są pycha

Pomidorów tyle ile jest gości
Majonez
Groszek
Szynka
sól,pieprz
Pomidory wydrążyć,groszek,szynke i majonez wymieszać,przyprawić i gotowe.Ja na wierzchu robie kropki z majonezu albo kokardki z pora.

reklama
O w mordeczke laseczki ale se dogodze :-p :-p :-p mniam,mniam Capucinnko na te chwilunie to lek na moje serce a salatunie wtrazole jutro.Bedzie dzien lasucha ;-) ;-)

Do góry