reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

JEDZONKO !!!

reklama
nigdy nie robilam takiego sosu ale w internecie znalazlam cos takiego:

pół czerwonej papryki
150 ml jogurtu naturalnego
szczypta słodkiej papryka w proszku
łyżeczka soku z cytryny
pół łyżeczki sosu Tabasco
drobno pokrojony szczypiorek

Sposób przygotowania:

Paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać jogurt i szczypiorek. Doprawić sokiem z cytryny, słodką papryką i sosem Tabasco. Powstały sos dobrze wymieszać.

i jeszcze :

Wielkie ?arcie - Sos 1000 wysp

No właśnie cały czas znajduję coś w tym stylu. Ale to nie o to mi chodzi.
Najbliżej składu tego "mojego" - zjadanego w knajpie, a przez knajpę kupowanego, jest coś takiego:

[FONT=&quot]szklanka majonezu
2 łyżki oleju sojowego,
2 łyżeczki octu, jeszcze lepiej soku z cytryny
pół łyżeczki cukru,
1 lub pół łyżeczki koncentratu pomidorowego ( tyle, by kolor był właściwy),
2 łyżeczki musztardy (najlepiej sarepskiej).

Ale nadal czegoś mi tam brakuje. Eksperymentuję już jakiś czas i nic grrrr

Z owocami może - rewelka :)
[/FONT]

Potrzebuje wyszukanego, niecodziennego przepisu na elegancki obiadek. Podrzuci mi ktos? Nie lubie kaczek, wolowiny i owocow morza ;-)

Czy Wy umiecie robić ciasto francuskie?
Dodam, że kupne.
Zobaczcie co mi wyszło. Zdjęcie może niezbyt piękne, ale też obiekt średnio atrakcyjny.
Ciasto kupne, jakbycie nie wiedziały co jest u góry, to są to jabłka prażone (i też kupne). Nijak mi to nie urosło.
Talentu brak, a mąż się się słodkiego domaga.Cukru samego jeść nie chce.
HELP!

Załączniki

• Styczen_2008 058.jpg
    Styczen_2008 058.jpg
    195,9 KB · Wyświetleń: 25
reklama
Do góry