reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

JEDZONKO !!!

reklama
Witam i odrazu o cos pytam :-D:-D:-D
Macie jakies przepisy zwiazane ze szpinakiem, mam w domu troszke szpinaku i nie wiem co z nim zrobic.
Czekam na propozycje.

My owoce morza zwiemy pieszczotliwie "dnem basenu portowego".
Ale tak poważnie to uwielbiam. Miałam sobie okazję porządnie podjeść na rejsie w Chorwacji, gdzie mąż prowadził jeden jacht, ja drugi. Załogi, to ludzie z kasą na wakacjach. W knajpach to oni płacą za skiperów. A tam wiadomo świeżutkie, do wyboru do koloru. I rybki też. W tym roku zachwyciłam się karmazynem.
Marta100 nie mogą być skorupiaki moża, bo do owoców morza należą też mięczaki.
Woloszki co do szpinaku to nie podam dokładnie przepisu, bo nie mam piekarnika i od kilku lat nie robiłam. Ale było coś takiego: ciasto francuskie na blaszkę, pomazać oliwą, na to szpinak przyprawiony (jakoś tam) i pokruszona feta, na to znów ciasto francuskie i do piekarnika. Pycha i zajadał się tym u mnie pamiętam kumpel, który potem się przyznał, że to pierwsza potrawa ze szpinaku, która mu smakuje.

Makaron ze szpinakiem
Ugotować makaron(kokardki lub świderki)
Szpinak ugotować lub sparzyć(jeśli mrożony)i odcedzić
Do garnka dać śmietanę ,szpinak i ser żółty podgrzać do całkowitego rozpuszczenia sera i wrzucić makaron.Wymieszać i smacznego:tak:

Bo to jest pycha zapewniam a im więcej czosnku tym lepiej.I tak każdy przyprawia po swojemu,nie pisałam o przyprawach ale wiadomo że cosik dodać trzeba:-D:-D
A u nas dziś spagetti carbonara(też mniam:tak:)

Rybcia mnie uzyczyla strona gdzie sa same potrawy ze szpinakiem. :-D:-D:-D
I wlasnie bylo cos takiego jak piszesz Magda.
Z przepisow wybralam nalesniki, zapiekanki i pierozki mniammmm. Darek nie znosi szpinaku chodz nie jada ja w sumie tez ale tak mysle ze jak sie porzadnie doprawi czosnkiem (uwielbiamy) to smakuje super :tak:Teraz tylko musze znalezc wiecej czasu zeby zrobic cos extra :-D
A do tych waszych przepisow to szpinak mrozony czy swiezy?
A my dzis na obiadzik, dla dzieci wczorajszy kapusniak a dla nas gulasz z kasza i kapusta kiszona :tak:

reklama
Do góry