reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

JEDZONKO !!!

reklama
Rybciu dziekuje...sporo tam tego jak juz przetestuje wszystko to sie zglosze do Ciebie po wiecej:tak:

Joaska wlasnie zjedlismy salatko-obiad wg. Twojego przepisu...PYCHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POLECAM

No to się cieszę.
Też zrobiłam ją w niedzielę i do wczoraj jadłam, bo mąż i babcia mają jej dosyć ;p
No ale jak chcą coś innego, to niech sami robią ;p
Jak mam fazę na coś, to koniec ;p

Dziewczyny, na gwalt potrzebuje jakiegos fajnego przepisu na wielkanoc. Musi to byc cos niestandardowego, co dosc latwo zrobic (nie mam szczegolnych zdolnosci kulinarnych), co mozna przewiezc (wyjezdzamy na swieta). Pomozecie? To moze byc dowolna rzecz - jakas przystawka, miesko (tylko nie takie na obiadek, bo juz takie bedzie ;-)), ciasteczka, etc. Cos co mi sie nie rozpusci w aucie przez 3h :-)

dzisiaj znalazłam taką sałatkę, ale wypróbuję dopiero po świętach

[FONT=&quot]Połączenie składników nietypowe, ale smak zabójczy- polecam!!!! [FONT=&quot]

Składniki:

paczka uszek/tortellini z mięsem (najlepiej jak najmniejszych)
ogórek wąż
kukurydza z puszki
śmietana, majonez najlepiej Kielecki( do kubka dać 3/4 majonezu, 1/4 śmietany)
sosy sałatkowe knorr włoski i koperkowo-ziołowy (te w proszku)
trochę pieprzu kolorowego z młynka

[/FONT]
[/FONT] [FONT=&quot]Uszka ugotować, ostudzić, ogórek skroić w kostkę, otworzyć i odcedzić kukurydzę, majonez i śmietanę wymieszać z sosami,popieprzyć. połączyć składniki i.... wcinać - smacznego![/FONT]
[FONT=&quot]Sosy rozprowadzamy w majonezie i śmietanie!!!! Nie zwracamy zupełnie uwagi na przepis z opakowania sosów!!!! [/FONT][FONT=&quot]
Tortellinini/uszka z mięsem, ale chyba również nieźle będą smakować w sałatce z grzybami [/FONT]

http://rhodes.globat.com/~gimbla.pl//forum/viewtopic.php?t=48319&sid=f631d8fe44f2314c09dd64bb5600ce9e

Od siebie mogę dodać jakąś pieczeń normalnie zrobioną, ale za to z różnymi sosami (dipami) do niej.

Ten przepis wygląda całkiem ciekawie, muszę też chyba wypróbować, może zdążę jeszcze przed świetami, mi wiecznie brakuje pomysłów na jedzonko, a żarłok jestem niesamowity :-D :tak:

Nie wytrzymałam, kupiłam dzis wszytskie składniki na ta pychotkę z tortellini i gdyby nie to, że juz późno, i że chałke piekę i na dodatek kupa garów z całego dnia, to bym to zrobiła choćby zaraz :tak: ale mam smaka:-D:p
W planach mam to zrobic na święta do teściowej, ale nie wiem czy wytrzymam :-D

reklama
Do góry