reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

JEDZONKO !!!

my mielismy weekend ta,ki zawalony ze nie robilam nic w kuchni ale na roczek dla gopsci zrobie :) widze ze salatka bije rekordy popularnosci :)

reklama
A ja dziś zrobiłam dobrą sałatkę ale nie na kolacje tylko jutro na śniadanie.
A więc składniki:
kukurydza z puszki
seler ze słoika,
ananas z puszki,
ryż w woreczku 1lub2
sól pieprz i majonez do smaku
wszystko razem zmieszać i jest super można jeszcze szynke dodać.

A ja myślę teraz o czymś takim

Kurczak ze śliwkami.
Suszone śliwki (niewędzone) zalać wrzątkiem, odstawić.

Na tłuszczu podsmażyć dużą ilość cebuli, potem mięso.
Dodać namoczone śliwki z wodą, przyprawić curry, dusić do miękkości.

Joaśka - super pomysł:-). Ja uwielbiam wszystko z curry. Polecam np. kurczaka z bananami i curry, też jest niczego sobie:cool2:.

Coś prostego!

Kurczaka pokroić w kostkę (czyli pewnie piersi ;p ), podsmażyć, dodać marchewkę z groszkiem (np mrożone), potem kukurydzę z puszki. Wszystko zagęścić odrobiną mąki.

Przyprawy oczywiście dodać należy ;p

A ja myślę teraz o czymś takim

Kurczak ze śliwkami.
Suszone śliwki (niewędzone) zalać wrzątkiem, odstawić.
Na tłuszczu podsmażyć dużą ilość cebuli, potem mięso.
Dodać namoczone śliwki z wodą, przyprawić curry, dusić do miękkości.

Kochana, robilam cos takiego, tylko jeszcze te sliwki moczylam kilka godz. w winie i potem zalewalam kurczaka tym sosikiem. Wyszlo bomba!! Wszyscy byli zachwyceni. Winko mialam czerwone, polslodkie, troche aromatyczne

reklama
hmm, winko powiadasz :)
chyba zamienię wodę na wino ;p
tyle, że u mnie wytrawne
A więc plany na niedzielny obiad już mam :)

Do góry