reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaroslaw Mrozek usg genetyczne lux med OPINIE

reklama
Usg prenatalne robi się u lekarzy z certyfikatem FMF, tego pana nie znalazłam na liście tych specjalistów, więc odradzam.

Usg prenatalne robi się u lekarzy z certyfikatem FMF, tego pana nie znalazłam na liście tych specjalistów, więc odradzam.
Tez tam patrzylam a mimo to moj lekarz mi go polecil hmmm.. Tylko ja bede wykonywac 2 usg. To z lux medu jest za darmo wiec zrobię. Dziwię sie ze lux med pozwala sobie na to by wykonywal tak wazne usg lekarz bez certyfikatu..

Nie wiem jak teraz, ale 2 lata temu było coś, że Luxmed nie robi USG genetycznych. Robi coś określane jako USG pierwszego trymestru, ale nie jest to właśnie USG genetyczne wykonywane przez lekarza z certyfikatem. Może dalej tak jest.
W Poznaniu jak pytałam te 2 lata temu to mi powiedzieli, że Luxmed przynajmniej ten w Poznaniu już nie robi badań prenatalnych (3 lata wcześniej jak byłam w ciąży z córką to robił).
Jeśli to USG w Luxmed masz za darmo, a oprócz tego idziesz gdzieś do lekarza z certyfikatem, to spoko, można zrobić. Ale jeśli to miałoby być płatne USG, to nie ma sensu. Lepiej iść do kogoś z certyfikatem.

Nie wiem jak teraz, ale 2 lata temu było coś, że Luxmed nie robi USG genetycznych. Robi coś określane jako USG pierwszego trymestru, ale nie jest to właśnie USG genetyczne wykonywane przez lekarza z certyfikatem. Może dalej tak jest.
W Poznaniu jak pytałam te 2 lata temu to mi powiedzieli, że Luxmed przynajmniej ten w Poznaniu już nie robi badań prenatalnych (3 lata wcześniej jak byłam w ciąży z córką to robił).
Jeśli to USG w Luxmed masz za darmo, a oprócz tego idziesz gdzieś do lekarza z certyfikatem, to spoko, można zrobić. Ale jeśli to miałoby być płatne USG, to nie ma sensu. Lepiej iść do kogoś z certyfikatem.
Myślę ze masz racje. Bo to jest usg ciazy 11-13tc(+6dni). Od razu pomyslalam ze to genetyczne. Mam za darmo to pójdę. Moj ginekolog prowadzacy nie ma certyfikatu i polecił mi tego ze ma dobre opinie innych lekarzy. Ale tak czy inaczej dla mojego spokoju pewnie pojde gdzies dalej bo i tak bym chciala zrobic sanco z krwi.

reklama
Do góry