reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie witaminy dla dziecka powyżej 3 lat??

Jeśli pamiętasz o prawidłowej diecie i o tym, żeby dziecko się dużo ruszało, to kwasy zawarte w syropie podziałają tylko na plus i organizm się wzmocni.

reklama
Może jak będą starsze to się przekonają do niektórych potraw, a póki co próbuj różnymi sposobami.
Najlepiej poprzez zabawę, która wspomaga rozwój dziecka. Co moim zdaniem też jest istotne przy podawaniu preparatu z kwasami omega.

Cały czas, po 1 łyżeczce dziennie rano, albo po 2 kapsułki rano i wieczorem. Większość wakacji dzieci spędzą u dziadków więc mam nadzieję, że będą pamiętać i podawać :-(

Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że u mojego dziecka zmniejszył się liszaj odkąd regularnie łyka kwasy omega 3. Muszę o to podpytać lekarza na którejś wizycie, ale czytałam, że jest to możliwe.
Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Fajne preparaty dla dzieciaków produkuje Floradix Kindervital. Są naturalne, nie zawierają konserwantów czy sztucznych barwników. Idealny preparat dla niejadków bo poprawia apety, chorowitków i alergików. Skomponowany jest na bazie soków owocowych dlatego pysznie smakuje i jest w postaci płynnej, dzięki czemu wzrasta wchłanianie witamin:)

Mummy4 - w internecie czytałam, że kwasy omega 3 wpływają na stan skóry i mogą zmniejszyć liszaje. Jak będę u lekarza, to podpytam (chociaż teraz nie mam za dużo okazji do odwiedzania lekarza :-)
adusia_b - jaki preparat masz na myśli, bo najpierw wspominasz o wszystkich a potem o jednym?

Myślę, że wielu dobrych właściwości nienasyconych kwasów tłuszczowych nawet nie znamy, bo rzadko się o tym mówi, poza tym jest to element diety a nie jej zastępstwo, co nie dla wszystkich jest oczywiste.

Nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 rownie dobrze mozna znalezc w rybach, olejach roslinnych (lniany, rzepakowy), orzechach wloskich, nasionach soi, zoltkach jaj (mozna kupic jajka ktore maja zwiekszona ilosc omega-3)podobnie ser zolty z omega-3.

A w jaki sposób powstają jajka i sery ze zwiększoną zawartością kwasów omega 3?
Jest przecież majonez z omega 3, mleko do kawy itp. co nie znaczy że to zdrowe.
Który olej rzepakowy jest najlepszy?

reklama
Nie mam pojęcia, ja jajka kupuję na wsi od znajomego, z pewnością są zdrowsze niż te sklepowe. Myślę, że dodawanie kwasów omega do produktów spożywczych nie jest złe, tylko są to przeważnie produkty niezdrowe same w sobie, jak majonez czy masło, nie można ich jeść na okrągło. Już wolę syrop, przynajmniej wiem, że nie zaszkodzi i mogę go podawać codziennie.

Do góry